Malatya'da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları

Malatya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Atatürk anıtına çelenk sunuldu.

Malatya’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Atatürk anıtına çelenk sunuldu.

Malatya’da Cumhuriyet Bayramının 94. yıl dönümü kutlama törenleri Malatya Valisi Ali Kaban, Malatya Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şefik Şengün tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı.

Çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ile birlikte İstiklal Marşı askeri bando eşliğinde hep bir ağızdan okundu. Daha sonra Anıt Şeref Defterini imzalayan Vali Ali Kaban, “Cumhuriyetin 94. kuruluş yıldönümünde, Türk Milleti olarak manevi huzurlarınızda bir araya gelmiş olmanın sevinç ve gururunu yaşamaktayız” dedi.

Vali Kaban, “Vatan, Millet, Devlet, Bayrak ve Cumhuriyet sevgisiyle dolu yüreklerimiz, kadim tarihimizden edindiğimiz bilgi, birikim, tecrübe ve Necip Milletimizin fıtratında mevcut olan cesaret, azim, kararlılık ve bütün güzel erdemlerle Türkiye Cumhuriyeti Devletimizi coğrafyamızda ve dünyada hak ettiği en yüksek mertebelere getirmekteyiz.

Bu uğurda gücümüzü, Samsun’dan İzmir’e Anadolu’nun her zerresine nakşettiğiniz milli mücadele ruhundan ve tarihin en şanlı destanını yazmanıza vesile olan çelikleşmiş milli irademizden almaktayız.

Biliyor ve inanıyoruz ki birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz, Cumhuriyetimizin kuruluş sürecinde olduğu gibi el ele, omuz omuza, canla başla çalışmayı ilke edindiğimiz müddetçe üzerimizde hesap yapmaya hiç kimse cesaret edemeyecek, ülkemiz bütün dünya devletleri arasında daha fazla söz sahibi olacak, uluslararası saygınlığımız daha da artacaktır. Aziz Atatürk, milletimiz için son derece önem arz eden bu kutlu günde, başta Zat-ı Alileri olmak üzere kahraman silah arkadaşlarınızı, bedenini yurt toprağına katık eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete göç eden şanlı gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, son nefesimize kadar emanetlerinizi muhafaza edeceğimize bir kez daha söz veriyoruz. Ruhlarınız şad olsun” diye konuştu.

Bakmadan Geçme