Malatya'da bayram trafiğine drone'li denetim

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi önlemlerini arttıran Malatya Trafik Şube Müdürlüğü, bazı noktalarda drone'li denetimler yapıyor.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi önlemlerini arttıran Malatya Trafik Şube Müdürlüğü, bazı noktalarda drone’li denetimler yapıyor.

Trafik Denetleme Şube Müdürü 3. Sınıf Emniyet Amiri Hakan Köse, batıyı doğuya bağlayan D 100 kaayolunda bayram boyunca özel denetimler yapacaklarını söyledi.

İlk kez geçen Ramazan Bayramın’da başlanan ve olumlu sonuçlar alınan drone’li denetimlere bu bayram da devam edecek olan Malatya Emniyetinin Bostanbaşı Mevkii Polis Kantini karşısındaki kontrol noktasındaki çalışmaları basına açıldı.

“26 noktadan, 60 personel ve 2 drone ile denetim yapıyoruz”

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Trafik Denetleme Şube Müdürü 3. Sınıf Emniyet Amiri Hakan Köse, 26 noktadan 60 personel ve 2 drone ile denetimlerini sürdürdüklerini kaydetti. Köse, “Bilindiği gibi ilimiz D 100 Karayolu üzerinde bulunan, batıyı doğuya bağlayan önemli bir köprü. Bu yoldan hem ilimize gelenler, hem de daha doğuya giden vatandaşlarımız faydalanıyor. Bu sebeple de tüm Türkiye’de olduğu gibi, ilimizde de özel denetimler olmaktadır. Malatya Emniyet Müdürlüğü olarak biz bu yıl denetimlere 31 Ekim itibariyle 26 noktadan, 60 personel ve 2 drone ile başladık. Biz bu droneleri zaten bayram öncesi de kullanıyorduk. Geçen bayram 1 tane otobüs kazası, 1 tane ölü. Keşke onlarda olmasa” diye konuştu.

Malatya Emniyetinin uygulamasını sürücüler de beğendiklerini söyleyerek, bu tür önlemlerin arttırılması gerektiğini ifa etti.

Bakmadan Geçme