'Malatya yetim kalacaktır'

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım 6. Sanayi Yatırım Teşvik Bölgesi...

'Malatya yetim kalacaktır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım 6. Sanayi Yatırım Teşvik Bölgesi kapsamında olan Malatya'nın bu teşvik kapsamına devam etmesi gerekliliğini vurguladı. Yıldırım, 2021 yılının sonunda bitecek olan bu teşvikin yeniden uzun vadeli uygulanmasını talep ederek yetkililere ve ilimiz siyasilerin çağrıda bulundu. 

“MALATYA TEŞVİKLER İLE DAHA İYİSİNİ HAK EDİYOR”

Malatya’nın cazibe merkezi statüsündeki bölge içerisinde olduğunu kaydeden Başkan Yıldırım "Malatya'mız son yıllarda sanayi bakımından önemli aşama kaydetmiş ve bölgesinde lider olma noktasında emin adımlarla ilerleyen bir şehir konumundadır. Malatyamızın daha iyiye ve daha ileriye emin adımlar atması adına teşvikler gerçekten hayati öneme sahip. 6. Sanayi Yatırım Teşvik Bölgesinde yer alan ilimiz bu sayede yatırımcıları kendisine çeken gözde bir şehir konumundadır. Bu kapsamda bin dönüm yeni açılan alana fabrikalar kuruluyor, ek 3000 ile 3500 dönüm alan ise halı hazırda mevcut. Eğer teşvik devam etmezse buralara fabrikalar kurulamaz. İlimiz yatırımcı çekemez. Bölgesinde en önemli sanayi alt yapısına sahip Malatya teşvikler ile daha iyisini hak ediyor.” dedi.

“KUTLAMA YAPMAK İÇİN MEYDANLAR ÇOK ÖNEMLİ”

İstihdam alanlarının her geçen gün azaldığını ve işsizliğin çoğaldığı belirten Başkan Yıldırım “Yerelde belediye başkanlarımız ve milletvekillerimiz de keşke bizler kadar bu konuya hassas davransalar. Ancak belediye park, bahçe, meydan projelerinden başını kaldıramıyor. Tabi kutlama yapmak için meydanlar çok önemli. Sanayi kimin umurunda? Halk işsizlik içinde kimin umurunda? Millet bahçelerinde gezebilmek belediye başkanlarının, milletvekillerinin önceliği olmuş durumda. İstihdam olanağı sağlayacak olan bu kritik durum onları hiç mi hiç ilgilendirmiyor.” diye konuştu.

“MALATYA BUNCA POTANSİYELİNE RAĞMEN YETİM VE ATIL KALACAK”

Başkan Yıldırım Malatya’nın daha ne kadar teşvik bölgesinde kalacağını bilinmediğinden yatırımcıların Malatya’ya mutlak suretle çekilmesi gerektiğini belirterek “Eğer yaklaşık 6 ay sonra sona erecek olan teşvik kapsamının sona ermesi söz konusu olursa Malatya bunca potansiyeline rağmen yetim ve atıl kalacaktır. İstanbul'daki, Kocaeli'deki, Bolu'daki yatırımcı buraya gelmeyecek ve ilimizin sanayi gelişimi sekteye uğrayacaktır. İlimizin işsizlik seviyesi hepimizin malumu. Bu problemin ilacı ve çözümü ise istihdam alanları açmaktır. İstihdamın sürmesi ve sürdürülebilir hale gelmesi adına ilimizin teşvik kapsamında daha uzun yıllar dâhil edilmesi gerekmektedir.” dedi.

“UMUYORUZ Kİ MALATYA SANAYİSİ İLE DOĞU ANADOLU BÖLGESİ'NİN LİDERİ OLACAKTIR”

Malatya hepimizin ve Malatya'nın gelişimi için hepimiz üzerimize düşen görevi yerine getirmeliyiz diyen Başkan Yıldırım “Bizler Yeniden Refah Partisi olarak yetkililere bu konuda halkı gerekçelerimizi sunarak üzerimize düşen görevin sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz. Aynı hassasiyeti ilimizin diğer siyasi partilerinden, sivil toplum kuruluşlarından da bekliyoruz. Bu süreçte sesimizi duyurarak teşvikin devam etmesini sağlayarak yatırımcıların gönül rahatlığıyla Malatya'ya gelmesini sağlamalıyız. Sanayi teşvik programının sürmesi adına kamuoyu oluşturarak yetkililere sesimizi en yüksek perdeden iletmeliyiz. Umuyoruz ki İlimizin sanayi teşvik programı süresi uzatılacak ve Malatya sanayisi ile Doğu Anadolu Bölgesi'nin lideri olacaktır.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme