Malatya'ya kar yağmaya başladı, okullar tatil olacak mı?

Gündüz saatlerinde Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından 'yoğun kar yağışı' uyarısı yapılmıştı. An itibariyle kar yağışı Malatya merkezde başladı. Gözler Vali Aydın Baruş'a çevrildi. Yarın okullar tatil mi? Beklendiği gibi yer yer 30 cm. bulan kar yağışı olacak mı?

Gündüz saatlerinde Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından “yoğun kar yağışı” uyarısı yapılmıştı. An itibariyle kar yağışı Malatya merkezde başladı. Gözler Vali Aydın Baruş’a çevrildi. Yarın okullar tatil mi? Beklendiği gibi yer yer 30 cm. bulan kar yağışı olacak mı?

30 Aralık ve 2 Ocak günü yoğun kar yağışından sonra Malatya Valisi Aydın Baruş tarafından eğitime birer gün ara verilmişti. 31 Aralık ve 3 Ocak günleri eğitime ara verilmişti.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından bugün yapılan kar yağışı uyarısı şu an için Malatya merkez için doğru çıktı.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nin uyarısı şu şekildeydi:
“Bu gece saatlerinden itibaren Malatya’da görülecek olan kar yağışlarının; Çarşamba günü öğle saatlerine kadar kuvvetli ve yer yer yoğun (10 – 30 cm) olması beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istenilmektedir”

Saat 22.00’da Malatya merkezde başlayan karın uyarılara göre 10-30 cm. olması bekleniyor.

Şu an için resmi bir açıklama gelmedi ama resmi açıklama olur olmaz değerli okurlarımızla paylaşacağız.

Kayısı Haber
 

Bakmadan Geçme