Malatya'nın ikinci şehidi: Hamdi Dikmen

İstanbul'da çevik kuvvet polisine yönelik bombalı saldırıda şehit olan 30 polis memurundan birinin Malatyalı Hamdi Dikmen olduğu öğrenildi.

Aynı saldırıda Malatyalı polis memuru Okan Doğan da şehit düşmüştü.


İstanbul Beşiktaş’ta gerçekleştirilen bombalı saldırıda şehit olan polis memurlarından Hamdi Dikmen'in (29) acı haberi Malatya’nın Battalgazi ilçesine bağlı Alişar Hurçunlupınar Mahallesi’ndeki baba ocağına ulaştı. Acı haberi alan aile sinir krizleri geçirirken, şehit polis Hamdi Dikmen’in 3 ay önce polisliğe başladığı ve İstanbul’un ilk görev yeri olduğu belirtildi.

6 kardeşli ailenin çocuğu olan şehit polis memurunun babası Abuzer Dikmen’i uzun yıllar önce kaybettiği öğrenildi. Açıköğretim Fakültesini bitirmesinin ardından 3 ay önce polislik sınavını kazanarak göreve başladığı öğrenilen şehit polisin bombalı saldırı sırasında çevik kuvvet polisi servis aracının şoförü olduğu belirtildi.

Şehit haberinin ulaşması ile yakınları şehidin baba ocağına gelirken, sağlık görevlileri de baygınlık geçiren aile bireylerine müdahalede bulundu. Şehidin evine giden toprak yol ise Battalgazi Belediyesi ekiplerince düzeltildi. Toprak yola kamyonlarla çakıl dökülürken, taziye çadırının kurulması için de boş bir arazide çalışma yapıldı.

Şehit polis Hamdi Dikmen’in de yarın kendisi gibi şehit olan mesai arkadaşı Orhan Doğan ile birlikte Malatya’da toprağa verilmesi bekleniliyor.

Öte yandan, aynı saldırıda şehit olan polis Yakup Çapat’ın da Malatya’nın Akçadağ ilçesi Büyükköy Mahallesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Şehit polisin ailesinin uzun yıllardır Ankara’da yaşadığı ve cenazenin de Ankara’da toprağa verileceği öğrenildi.

Yorumlar 1

Bakmadan Geçme