Malatya'nın çocuğu yardım bekliyor

Her geçen gün hareket kabiliyetini biraz daha kaybeden SMA TIP 1 hastası minik Eyüp Çınar yardım bekliyor. 

Her geçen gün hareket kabiliyetini biraz daha kaybeden SMA TIP 1 hastası minik Eyüp Çınar yardım bekliyor. 

Eyüp Çınar’ın yaşama tutunabilmesi için gen tedavisine umut bağladıklarını belirten baba Galip Altuntaş, "Tedavi ücretini karşılamak için tüm Malatyalıları yardımını bekliyoruz " dedi.

SMA TIP 1 hastası 5,5 aylık minik Eyüp Çınar’ın istenilen yardımların henüz yüzde 16'sına kavuştuklarını dile getiren baba Galip Altuntaş,

"Biliyorsunuz SMA hastalarının hayata tutunabilmeleri için 6-8 aylık süreç son safhalarıdır. Oğlum 5,5 aylık SMA TİP1 hastası. Oğlumun ilacına kavuşması için 2,2 milyon dolar paraya ihtiyacı var. Biz de oğlumun ilacına, sağlığına kavuşması için bir kampanya başlatmak zorunda kaldık. Biz 12 yıl önce bu hastalıktan bir bebeğimizi kaybettik. O zamanlar bu hastalığın tedavisi yoktu bizde maalesef aile olarak Allah’tan gelen bu hastalığa boyun eğmek zorunda kaldık. Oğlumda da bu hastalık çıkınca ikinci defa yıkıldık. Biliyorsunuz yurt dışında sadece tedavisi var” dedi.

Türkiye’de toplamda 22 bebeğin bu ilacı alabildiğini ifade eden baba Altuntaş,

“Allah’ın izniyle sizlerin destekleriyle bu ilaca kavuşacağız. Lütfen Çınar’ımızın elinden tutun Allah rızası için. Onu kaybetmek istemiyorum. Aklınızda soru işareti kalmasın, hastane raporlarımız her şeyimiz mevcut. Allah rızası için sadece oğlumu tedavisine kavuşturmamız için bize destek olun lütfen. 5 - 10 lira demeden destek olur musunuz bize gönlünüzden ne koparsa. Şu mübarek günlerin hatırına minik oğluma yardımcı olun ve dua edin" dedi.

Yardım kampanyası için Valilikte aylardır uğraş veren aile, bu emeline kavuşmuş ve aile yardım için resmi olan yazıyı almıştır. Eyüp Çınar için Malatya halkının sahip çıkacağını umut ediyoruz.

Eyüp Çınar’a yardım etmek için Ziraat Bankası’ndan açılan hesaba para yatırabilirsiniz.

Yıldız Altuntaş adına açılan hesabın İBAN’ı şu şekilde:
TR65 0001 0001 8368 1500 6450 05

Bakmadan Geçme