Malatya kiralık daire fiyatları ne kadar?

Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan Malatya, ülkemizin dünyaca kayısılarıyla ünlü en önemli şehirlerinden biridir. Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2018 yılı verilerine göre Malatya, 797 bin 36 nüfus yoğunluğuna sahiptir.

Malatya kiralık daire fiyatları ne kadar?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Malatya’da ev kiralayacak olanların bilmesi gerekenler…

Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan Malatya, ülkemizin dünyaca kayısılarıyla ünlü en önemli şehirlerinden biridir. Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2018 yılı verilerine göre Malatya, 797 bin 36 nüfus yoğunluğuna sahiptir. Malatya’nın; Yeşilyurt, Battalgazi, Doğanşehir, Akçadağ, Darende, Hekimhan, Yazıhan, Pütürge, Arapgir, Kuluncak, Arguvan, Kale ve Doğanyol olmak üzere toplam 13 ilçesi bulunmaktadır. Malatya kiralık ev ve satılık daire fiyatları her bütçeye hitap ediyor olması yönüyle yerli ve yabancı pek çok gayrimenkul yatırımcının dikkatini çekmektedir. Kültür ve sanat alanında gelişme gösteren şehirde konut fiyatlarında da artış görülmektedir. Peki, Malatya kiralık daire fiyatları ne kadar? Malatya’nın en kalabalık ilçesinde kiralık ev fiyatları ne kadar? Malatya’da en uygun fiyata sahip kiralık dairelerin bulunduğu ilçe hangisidir? İşte Malatya’da kiralık daire arayanların bilmesi gereken önemli bilgiler…

Malatya’da kiralık daire fiyatları 399 TL’den başlıyor!

Zingat.com Bölge Raporu 2019 Haziran ayı verilerine göre Malatya’da kiralık daire fiyatları 399 TL’den başlıyor. Ortalama 100 metrekare büyüklüğe sahip kiralık daireler maksimum 665 TL iken, ortalama fiyatların da 532 TL olduğu bilinmektedir. Satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatlarının yüzde 1.22 artış gösterdiği Malatya’da, kiraya verilen bir konutun yatırım geri dönüş süresi, başka bir ifadeyle amortisman süresi 22 yıl olarak hesaplanmaktadır. Günden güne artan bir nüfusa sahip olan Malatya’da satılık ve kiralık dairelere olan ihtiyaç da artmaktadır.

Malatya’nın en kalabalık ilçesinde kiralık ev fiyatları ne kadar?

Malatya kiralık daire fiyatları, ilçenin konumuna göre değişiklik göstermektedir. Malatya’nın en kalabalık ilçesi olan Yeşilyurt, merkeze yakın oluşuyla tercih edilen semtler arasında yer alır. Değerli arkeolojik kalıntılara ev sahipliği yapan ilçe, yatırımcıların yakın merceğe aldığı semtler arasında yer almaktadır. Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2018 yılı verilerine göre 304 bin 809 nüfus yoğunluğuna sahiptir. Satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatlarında yüzde 0.88 artış görülen Yeşilyurt’ta, kiraya verilen bir konutun yatırım geri dönüş süresi 24 yıl olarak hesaplanmaktadır. Doğal ve tarihi güzellikleriyle dikkat çeken Yeşilyurt,  yerli ve yabancı gayrimenkul yatırımcıların ilgi odağı olmayı da başarmaktadır.


 Malatya’da en uygun fiyata sahip kiralık dairelerin bulunduğu ilçe hangisidir?

Battalgazi, Malatya’da oldukça eski bir tarihi geçmişe sahip ilçelerden biridir. Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2018 yılı verilerine göre 295 bin 821 nüfus yoğunluğuna sahip olması yönüyle Malatya’nın en kalabalık ikinci ilçesidir. Zingat.com Bölge Raporu 2019 Haziran ayı verilerine göre; Battalgazi’de ortalama 100 metrekare bir dairenin minimum fiyatı 375 TL iken, maksimum fiyatın 625 TL olduğu görülmektedir. Battalgazi’de 100 metrekarelik dairelerin ortalama fiyatlarının da 500 TL olduğu bilinmektedir. Battalgazi’de kiraya verilen bir dairenin konut yatırım geri dönüş süresi bir başka ifadeyle amortisman süresi 19 yıl olarak hesaplanmaktadır. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan bu ilçe, turizm alanında da ilgi odağı olmayı başararak turistik değerini de artırmaktadır. Şehrin en önemli arkeolojik alanı olmayı başaran Aslantepe, 2011 yılından beri açık hava müzesi olarak hizmet vermektedir. Oldukça etkileyici yapıları bünyesinde barındıran Battalgazi, Malatya emlak sektöründe de en çok ilgi odağı olmayı başaran ilçelerin başında yer almaktadır.

Malatya’da yer alan kiralık evleri yakından incelemek istiyorsanız, tüm Malatya kiralık daire fiyatları için tıklayın!

 

Bakmadan Geçme