Malatya-Hekimhan karayolu neden unutuldu?

Malatya-Sivas karayolunun yaklaşık 2 yıl önce duble yol olmasına rağmen halen ışıklandırmanın yapılmamasına bölge sakinleri çok dertli...

Malatya-Sivas karayolunun yaklaşık 2 yıl önce duble yol olmasına rağmen halen ışıklandırmanın yapılmamasına bölge sakinleri çok dertli.

 

Malatya- Sivas karayolu üzerinde Malatya merkeze yakın olan çok yerleşim yeri olması ve yaklaşık 60 işletmenin faaliyet gösterdiği bölgede güneş batınca karanlığa gömülen bir yer diye tanımlayan bölge sakinleri şikâyetlerini Kayısı Haber’e anlattı.

Malatya’nın kuzey ilçelerini ve Sivas’ı Malatya’ya bağlayan yılların yolu niye ışıklanmıyor, diye soran bölge sakinleri ve işletme sahipleri, “2 yıl önce bu yol duble olunca projede ışıklandırması da vardı. Ama iki yıl geçti halen güneş batınca karanlığa gömülen ve terk edilmiş bir yer” diye ifade ettiler.

Büyükşehir olmasına rağmen Malatya- Sivas karayolunun geri kalmış gözükmesi hem Yeşilyurt Belediyesi hem de Büyükşehir Belediyesi için prestij kaybı olduğunu dile getiren işletme sahipleri bu bölgenin gelişmekte olduğunu dile getirdiler. 60’a yakın işletme ile Malatya’ya hizmet ettiklerini vurguladılar.

Bir an evvel Malatya-Sivas karayolunun Büyükşehir’e veya Yeşilyurt Belediyesi’ne bağlı bölümünün ışıklandırılıp buranın cazibe alanı olarak görülmesi ve Malatya’nın tek merkezli oluşunu hem önüne geçecektir hem de buradaki potansiyelin farkına varılmasını sağlayacaktır, diye yetkilileri uyaran işletme sahipleri, bu mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesine vurgu yaptılar.

Malatya-Sivas veya Malatya-Hekimhan karayolunun iki yıl önce genişletildikten sonra projede olmasına rağmen ışıklandırılmamasını yetkililerin unuttuğuna bağlayan bölge sakinleri, “Sadece seçim zamanı bizi hatırlamayın. Lütfen bizi unutmayın. Yetkililerden ricada bulunuyoruz, bizi unutmayın” dediler.

Kayısı Haber- Mahir Temur

Yorumlar 1
aksa personeli 22 Kasım 2019 22:59

ışıklandırma öncede yoktu eğer Türkiyede yaşıyorsanız bilmelisiniz ilçe ve büyük belde girişlerinde kasaba girişleri vs. de ışıklandırma var nerede görülmüş her taraf ışıklandırma yapıldığı çık istiyorlarsa orada bir dilekçe verecekler bağlantı yapılacak tabi elektrik faturası orda oturanlara yansıyacak 3 kişiyse 3 e 50 kişiyse 50 ye bölünüyor 3 ev içinde bu maliyet fazla gelmezmi onlara keşke haberi yapmadan araştırsanız

Bakmadan Geçme