Malatya Galericiler Sitesinde son durum

ÖTV zammının 24 Kasım'da Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından gözler otomobil piyasasına çevrildi.

Malatya Galericiler Sitesi esnafı Mustafa Korkut satışların iyi gittiğini ifade ederken, araç alım satımı yapan esnaflar ise zammın yüksek model araçları etkileyeceğini öngördüklerini ifade ettiler.

Malatya İkinci El Oto Pazarında esnaflarından Mustafa Korkut konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ÖTV artışının orta segmenti etkilemeyeceğini savundu.

Lüks otolar zamlanacak

Galericiler sitesinde bu artışa dayalı her hangi bir dalgalanmanın olmadığını kaydeden Korkut, “Lüks otolar zamlanacak” dedi.
Yeni düzenlemeyle lüks markaların hepsinin zamlanacağını kaydeden Korkut, “Lüks markalar ÖTV artışından etkilenecek. Özellikle vergi avantajına sahip 1.6 TLmotora sahip lüks markaların fiyatları en az 4 bin 130 TL ile 12 bin 390 TL arasında artacak. Motor hacmi 2 bin CC'nin üzerindeki lüks araçlardaki artış 25 bin TL'yi bulacak. Son 6 yıldır satış rekorları kıran lüks otomobil segmentinin yeni ÖTV düzenlemesiyle birlikte daralması bekleniyor” şeklinde konuştu.

Otomobil almayı düşünenler biraz daha orta segmente yönelecektir

ÖTV zammının Galericiler Sitesinde alıcı ya da satıcıya herhangi bir olumsuz yansımasını öngörmediklerini de belirten Korkut, “Bu zam biraz zengine yönelik bir zam oldu. Öyle tahmin ediyorum ki bundan sonraki süreçte otomobil almayı düşünenler biraz daha orta segmente yönelecektir. Hatta bu zam ikinci el oto pazarına olumlu da yansıyabilir. Çünkü lüksten çekilecek müşteri bize yönelecektir. Ben ÖTV zammının piyasada endişe ya da karamsarlık oluşturacağını tahmin etmiyorum. Otomobil alacaklara şu tavsiyede de bulunabiliriz. Şu aralar orta segment otomobil almanın tam zamanı. Sıfır araçta zammı konuşabilir belki ama ikinci elde fiyatlar uygunluğunu koruyacaktır diye düşünüyorum” diye konuştu.

Bakmadan Geçme