Malatya DKKYB'den 31 katılımcıya sertifika

Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen değerlendirme toplantısında 31 katılımcıya sertifika verildi.

Birlik binasında ‘Küçükbaş Hayvancılık İşletmelerinde Yenilikçi Yaklaşımlar ve Verimliliğin Artırılması Projesi’ kapsamında düzenlenen toplantıya, Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Malatya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Zülküf Yıldırımoğlu ve Malaya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ertuğrul Özdemir katıldı.

Toplantıda, Birlik Başkanı İhsan Akın AB Erasmus projesi kapsamında 20 Kasım-4 Aralık tarihleri arasında yurtdışına yapılan ziyarette incelenen hayvan işletmeleri hakkında katılımcılara broşür ve el ilanı dağıtarak bilgilendirme yaptı.

Toplantıda konuşan Akın, İstanbul Beşiktaş’taki bombalı saldırıya değinerek, saldırı sonucu şehit olanlara Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diledi.

Terör saldırılarından dolayı son derece üzgün olduklarını kaydeden Akın, “Bu saldırılara tepkimizi sözlü ya da yazılı açıklama yaparak değil de tıpkı 15 Temmuz’daki gibi devletimize sahip çıkarak ortaya koyarsak, bu hainlerin ve onların sahiplerinin emellerini boşa çıkarmış oluruz. Gün birlik ve beraberlik günüdür, gün devletimize ve milletimize sahip çıkma günüdür. Allah devletimizi ve milletimizi korusun” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Çek Cumhuriyeti, Hollanda, Belçika ve Almanya ‘yı ziyaret ettiklerini kaydeden Akın, “Bu ziyaretlerimizde hayvan işletmelerini yakından görme fırsatı bulduk. Amacımız düzenlediğimiz bu toplantı ile ziyaretlerimizde incelediğimiz işletmeler hakkında katılımcılarımıza bilgiler vermek. Gerçekten bir işletmede hijyen çok önemli. Bunun yanında hayvanlarımızın temizliği ve bakımı da çok önemli. Biz ziyaret ettiğimiz işletmelerde bunu yakından gördük” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme