Malatya'dan Kısa Kısa...

- Liseler Futsal Müsabakaları sona erdi - Güreş şampiyonası sona erdi - Maşti etrafına panel çit - Türkiye Üniversitelerarası 2.Lig Futbol Müsabakaları - 'Esenlik kazandırıyor' kampanyası

- Liseler Futsal Müsabakaları sona erdi

28 Kasım-9 Aralık tarihleri arasında Yeşiltepe Spor Salonu’nda yapılan Liseler Arası Erkek ve Bayanlar Futsal müsabakaları sona erdi. 

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Şube Müdürlüğünün 2016 - 2017 Eğitim Öğretim yılı faaliyet programında yer alan, 5 - 20 Aralık 2016 tarihleri arasında Yeşiltepe Spor Salonunda yapılan Liseler Arası Erkek ve Bayanlar Futsal müsabakaları sona erdi.

Müsabakalar sonunda dereceye giren okullara kupa ve madalyalarını Okul Sporları Şube Müdürü Dr. Murat Kılınç verdi.

Dereceye giren okullar ise şöyle:

Genç Erkekler

1-Mahmut Çalık Anadolu Lisesi, 2-Şehit Kemal Özalper Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, 3-Özel Malatya Doğa Anadolu Lisesi, 4-Fatih Anadolu Lisesi

Genç Kızlar

1-Atatürk Kız Anadolu Lisesi, 2-Malatya Spor Lisesi, 3-Tecde Anadolu Lisesi, 4-Abdul Kadir Eriş Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi



Güreş şampiyonası sona erdi

Türkiye Güreş Federasyonu tarafından organize edilen Güreş Grekoromen Büyükler Grup Müsabakaları sona erdi. 

Türkiye Güreş Federasyonu’nun 2016 yılı faaliyet programında yer alan, Büyük Erkekler Grup müsabakaları sona erdi. Birbirinden heyecanlı müsabakalara sahne olan grup müsabakaları Battalgazi Spor Salonu’nda yapıldı. Güreş grup müsabakalarına 20 ilden 170 civarında sporcu katıldı.

Battalgazi’de gerçekleşen grup müsabakalarında ilk 5’e kalan sporcular, 4 - 5 Şubat 2017 tarihlerinde Adana’da düzenlenecek olan Türkiye Güreş Şampiyonasına katılma hakkı elde etti. Güreş Grekoromen Büyükler Grup Müsabakalarının ilk üç sıralaması ise şöyle:

59 Kilogram:
1-Ramiz Mornodav (İstanbul), 2-Çağrı Çakır (İstanbul), 3-Ekrem Öztürk (Kayseri)

66 Kilogram:
1-Beytullah Yılmaz (Şanlıurfa), 2-Onur Atalay (Kayseri), 3-Alişen Emir (İstanbul)

71 Kilogram:
1-Kasım Taşdemir (Konya), 2-Çağrı Türkdoğan (İzmir), 3-İsmail Bulanık (Elazığ)

75 Kilogram:
1-Ersin Kılınçaslan (Konya), 2-Enes Kendirci (Konya), 3-Fatih Karakuş (Gaziantep)

80 Kilogram:
1-Fatih Cengiz (Kayseri), 2-Alpaslan Akdoğan (Konya) ,3-Ahmet Yıldız (Adana)

85 Kilogram:
1-Emircan Enes (İstanbul), 2-Erol Öztürk (Konya), 3-Göktuğ Arslan (Manisa)

98 Kilogram:
1-İlker Genel (Kayseri), 2-Sadık Keskin (Konya), 3-Murat Çakır (Konya)

130 Kilogram:
1-Emin Öztürk (Kayseri), 2-Sadık Keskin (Konya), 3-Murat Çakır (Konya)



Maşti etrafına panel çit

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Şehirlerarası Otobüs Terminalinde düzenleme çalışmalarına devam ediyor. Daha önce MAŞTİ’de çatı yenileme ve çevre düzenleme çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de garaj etrafını panel çit ile kapatırken, ayrıca yeni mescit yapılacak. 

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, MAŞTİ arkasına yapılan Trambüs Bakım İstasyonu ile Şehit Hamid Fendoğlu Şehirlerarası Otobüs Terminali arası, panel çit ile kapatıldı.

Büyükşehir Belediyesi Fen işleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan çit üzeri tel kaplaması ile MAŞTİ’ye giriş ve çıkışların kontrollü ve güvenli bir şekilde yapılmasının hedeflendiği kaydedildi.

Malatya Şehit Hamid Fendoğlu Şehirlerarası Otobüs Terminalinde ayrıca, mevcut mescidlerin yetersiz kalması nedeniyle yeni mescid alanları da oluşturulacak. İnsan trafiğinin çok yoğun olduğu MAŞTİ’de, seyahat eden vatandaşların rahat bir şekilde ibadetlerini yapabilmelerine imkan vermek için mevcut mescidlerin yetersiz kalması nedeniyle bay ve bayanlar için ayrı ayrı yeni mescidlerinyapıldığı belirtilerek, kısa süre içerisinde hizmete gireceği kaydedildi.

Gerek panel çitlerin çekilmesi ve gerekse yeni mescidlerin yapılmasının önemli birer eksikliği giderdiğini belirten MAŞTİ esnafları, memnuniyetlerini dile getirerek, Büyükşehir Belediyesine teşekkür ettiler.



Türkiye Üniversitelerarası 2.Lig Futbol Müsabakaları

20-24 Aralık tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek olan Türkiye Üniversitelerarası 2.Lig Futbol Müsabakaları başladı.

Türkiye genelinde 40 takımın mücadele edeceği organizasyona Bölgesel Amatör Lig takımı İnönü Üniversitesispor da katılıyor.

İnönü Üniversitesi’nin grubunda Adıyaman, Ahi Evran, Batman, Bayburt, Bilkent, Bozok, Cumhuriyet, Erzurum, Fırat, Gümüşhane, Harran, İstanbul Teknik, Kahramanmaraş Sütçü İmam, Mardin Artuklu, Munzur, Ömer Halis Demir, Nuh Naci Yazgan, Ordu, Recep Tayyip Erdoğan, Yüzüncü Yıl, Osmaniye Korkut Üniversiteleri takımları yer alıyor.

İnönü Üniversitesispor’da Yeşilyurt Belediyespor ve diğer Malatya amatör takımlarından da futbolcular bulunuyor.

Müsabakalar sonucunda başarılı olacak takımlar Üniversiteler arası 1.liginde mücadele etmeye hak kazanacak.



‘Esenlik kazandırıyor’ kampanyası

Esenlik Süper Marketlerde düzenlenen kampanya kapsamında 44 TL’ye alış veriş yapan 4 şanslı müşteri daha otomobil kazandı.

‘Esenlik Kazandırıyor’ kampanyasının Malatya ayağında ikinci çekiliş programı düzenlendi. Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda gerçekleşen çekiliş programına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz, MÜSİAD Başkanı Mehmet Balin, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Hasan Meşeli ile vatandaşlar katıldı.

2 etap olarak belirlenen çekilişle 19 Ekim- 1 Aralık tarihleri arasında Esenlik Süpermarketlerde 44 TL alışveriş yapan müşterilerin katıldığı çekiliş programında 160 bin 342 kişi çekilişe katıldı.

Malatya 1. Noter vekili Abuzer Karcı nezaretinde düzenlenen çekilişte 44 TL’ye alışveriş yaparak müşteriler Erdal Metin, Cercis Ateş, Ferdi Zorlutuna ve Emine Yıldırım son model otomobil kazandılar.

Çekiliş programında bir konuşma yapan Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz, Esenlik’in Büyükşehir Belediyesinin önemli bir kurumu olduğunu ifade ederek “Şehrimizin ve bölgemizin önemli bir kurumu. Gelişen büyüyen şehre dair her şeye dokunan her şeye katkısı olan bir kurum. Ve özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımızın son yıllarda vermiş olduğu hem hedefler, hem misyon, hem de desteklerle iki günü eşit olan ziyandadır hadisi gereği her gün büyüyen gelişen ve böylesi bir felsefeye oturan bir şirketiz” dedi.

Esenlik olarak çok güzel projelere imza attıklarını dile getiren Boyraz, “Daha da büyüyerek gelişeceğine inanıyoruz. Esenlik gibi kurumlara özellikle ihtiyacımız var. Şehrin üretimini destekleme anlamında şehrin istihdamını destekleme anlamında, şehrin gelişmişliğini sosyal dokusunu geliştirme anlamında, lokomotif kurumlara ihtiyacımız var. İnşallah göreceksiniz çok güzel projeler çok güzel işlerle esenlik yoluna devam edecek. Ve daha güzel projeler ile karşınıza çıkacak” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu ise Esenlik’in bilinebilirliği ve marka özelliğiyle Malatya’da önemli bir yer tuttuğunu ifade ederek “Malatya Büyükşehir Belediyesinin yüzde yüz sermayesine sahip önemli bir kuruluşudur. Yaklaşık 3 bin çalışanı ile 1990 yılından beri Malatya halkına hizmet eden ticari sosyal ve ekonomik hayatında önemli bir yeri olan kuruluştur. Esenlik hepimizin eseridir. Son zamanlarda Türkiye'de birlik ve beraberlik vurgusu yapılırken Esenlik’in bu anlamdaki yüzde yüz yerliliğine vurgu yapmadan geçmek doğru olmaz. Esenlik sizlerin teveccühü ile Malatyalı hemşehrilerimizin güveniyle yaklaşık 26 yıldır, Malatya Büyükşehir Belediyesinin önemli bir çözüm ortağı, önemli bir partneridir. Gıda sektöründeki faaliyetlerle birlikte Esenlik bugün beton elemanları İnşaat ve şehir mobilyaları dahil olmak üzere, Nergis markasıyla, Entegre Et tesisi ile bölgedeki il ve ilçelerdeki 50'ye yakın şubesi ile kendi alanında büyümüş bir markadır. İnşallah bundan sonra da 10 bin civarındaki aileye katkı sağlayan daha güzel günlerde daha güzel hizmetler vereceği inancıyla bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar 5

Bakmadan Geçme