Malatya'dan Kısa Kısa...

13 Nisan 2017 Perşembe gündemine ait güncel Malatya haber başlıklarını ve detaylarına tek sayfadan ulaşın...

- Battalgazi'de asfaltlama çalışması devam ediyor

Battalgazi Belediyesi tarafından Orduzu Mahallesi Çayırbaşı Sokakta sıcak asfalt çalışması yapıldı.

Battalgazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Orduzu Mahallesi Çayırbaşı Sokak ile çevresinde 10 metre genişliğinde ve bin 500 metre uzunluğunda yapılan sıcak asfalt çalışması, mahalle sakinleri tarafından memnuniyetle karşılandı.

Mahalle sakinlerinden Mehmet Akyüz, yapılan asfalt çalışmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Helal olsun bu yolu yapanlara. Bu yol zaten çukurdu. Bir kaç gündür mahallemizin sokakları çok kötüydü yağmurdan dolayı. Asfalt olması elbette ki daha güzel oldu. Biz mucur falan dökülecek sandık ama asfalt olması daha güzel oldu. Öncesi çok kötüydü, çukurdu. Çocuklarımızın okula gidip gelmesi sorun oluyordu. Arabalarımız girip çıkmıyordu. Açıkçası, gidip gelemiyorduk. Bu şekilde asfaltlanması güzel oldu. Belediyemize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Aziz Yaşar ise, “2 yıldır biz burada çamurdan çok çektik. Belediyemiz sağolsun. Çocuklarımız okula gidip gelmesinde her gün üstleri, başları çamur oluyordu. Artık bu olmayacak” ifadelerini kullandı.

Bekir Ergün isimli mahalle sakini de, asfaltı yapılan yolun daha önce kışları çamur, yazları toz olduğunu belirterek, “Önceden yollarımız çok bozuktu, çamurdu. Belediyenin çalışmalarından memnunuz” şeklinde konuştu.


- Ege Millioğulları Özel Sporcular Türkiye Yüzme Şampiyonasında 3 altın kazandı

Ordu’da yapılan Özel sporcular Yüzme Şampiyonasına Malatya Sessiz Adımlar Spor Kulübü adına katılan Ege Millioğulları, toplamda 3 altın madalya kazanarak büyük başarıya imza attı.

50 metre sırtüstü, 100 metre serbest ve 50 metre serbest dallarında yarışan Ege Millioğulları, üç dalda da rakipleri geride bırakarak altın madalyanın sahibi oldu.

10-12 Nisan tarihleri arasında Ordu’da yapılan müsabakalarda başarılı maçlar çıkararak 3 altın kazanan Ege Millioğulları’nın başarısı ile ilgili açıklamada bulunan antrenörü Ali Karaca, “Büyük bir gurur yaşıyoruz” dedi.

Malatya Sessiz Adımlar Spor Kulübü yetkilisi ve aynı zamanda antrenörü olan Ali Karaca yaptığı açıklamada, “Malatya Sessiz Adımlar Spor Kulübü olarak önemli başarılar elde eden bir kulübüz. Orduz’daki yüzme şampiyonası da iyi hazırlandık. Kızımız Ege’nin madalyaları süpürmesi bize büyük gurur yaşattı. Kendisiyle gurur duyuyoruz” dedi.


- Çeşitli suçlardan aranan 43 şahıs yakalandı

Malatya’da çeşitli suçlardan aranan 43 şahıs, yapılan uygulama ve denetimlerde yakalandı.

Konuyla ilgili Malatya İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, haklarında adli işlem yapılan ve mahkemeler tarafından hüküm verilen 43 kişinin 03-09 Nisan tarihleri arasında Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yakalanarak adli mercilere teslim edildiği kaydedildi.


- Üniversitede 'Sulu Boya- Workshop' etkinliği

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesinde sulu boya-Workshop etkinliği düzenlendi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği ve eğitici bilgilerin paylaşıldığı etkinliğe Kanada Portre Ressamları Derneği tarafından dünyanın en iyi portre ressamı seçilen Uluslararası Sulu Boya Derneği Kurucusu ve Onursal Başkanı Atanur Doğan, etkinlikte çok güzel bir ortamın oluştuğunu dile getirerek, tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Doğan, sulu boya teknikleri hakkında bilgi vererek, Türkiye’nin ilk başbakanı ve ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün portresini çizdiğini söyledi.

Çizim sırasında kullandığı teknikler hakkında açıklamalarda bulunan Doğan, sulu boyanın diğer tekniklerden farklı olarak kendine özgü kurallarının bulunduğunu söyledi. Sulu boyanın transparan ve şeffaf olduğunu belirten Doğan, “Renkler temiz ve parlak olmalıdır. Hızlı olmak gerekir. Bir kerede lekeleri bırakmanız gerekir. Düşünmeye zamanınız yoktur. Koyacağınız her çizgi doğru ve yerinde olmalıdır. Boyamaya başlamadan çizim yapın. Çizmek aynı zamanda egzersizdir. Duraklamamanız lazım. Korkmadan yapmak lazım. Hatalardan korkmayın. Silme ve düzeltme yapmayın. Onun yerine yeni bir hareketle istemeden yaptığınız hatayı faklı bir bakış acısına çevirin. Sulu boyada ters düşünme vardır. Kağıdın beyaz kısımlarını mutlaka kullanın. Beyaz kısımları nefes verir, ferahlatır" diye konuştu. Uluslararası Sulu Boya Derneği Sekreteri ve Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Sabri Şanlı ise sulu boyanın tarihçesini anlatarak gelişimi hakkında bilgiler verdi. İyi sulu boya çalışması yapanların iyi desen çizdiklerini de dile getiren Şanlı, “Sulu boya insanlık tarihi kadar eskidir. Bazı bilim adamları kabul etmeseler de o kadar eskidir. Boyaların temel malzemesi sulu boyadır. 1400’lü, 1500’lü yıllarda ses ya da görüntü kaydedecek imkan yok. Bir komutan, bir asker ya da bir asilzade bir yöreye ya da ülkeye gittiği zaman yanında bir ressam götürürdü. Sulu boya da en kolay yapılan, en kolay bulunan malzeme olduğu için ve etki olarak da görüntüyü birebir resmedebildiğiniz için sulu boya sanatçılarını hep yanlarında götürürlermiş” dedi. Uluslararası bir çok başarılara sahip iki sanatçının misafir edildiği organizasyon, özellikle Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğrencileri tarafından yoğun ilgi gördü. Canlı performansı ile izleyicilere öğretici görsel sunum yapan Atanur Doğan, çalışmasında İsmet İnönü’yü de resmetti. Etkinlik sonunda İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yüksel Göğebakan ve Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Özdemir, sanatçılara katılımlarından dolayı teşekkür ederek, belge ve hediye verdi.

Tasarım Bölümünde düzenlenen etkinliğe, İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yüksel Göğebakan, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Özdemir, Uluslararası Sulu Boya Derneği Kurucusu ve Onursal Başkanı Atanur Doğan, Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi ve Uluslararası Sulu Boya Derneği Sekreteri ve Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Sabri Şanlı, Resim Öğretmeni Tacettin Hazar Şanlı ve öğrenciler katıldı.


- Yıldıztepe Mahallesinde sıcak asfalt çalışması yapıldı

Battalgazi Belediyesi tarafından ilçe genelinde sürdürülen hizmetler kapsamında Yıldıztepe Mahallesinde sıcak asfalt çalışması yapıldı. Yıldıztepe Mahalle Muhtarı Bayram Alışık, Battalgazi Belediyesinin Yıldıztepe Mahallesi’nde önemli hizmetler yaptığını söyledi.

Battalgazi Belediyesi ilçe genelinde kaldırım, yol ve asfalt çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Battalgazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Yıldıztepe Mahallesinde sıcak asfalt çalışması yapıldı. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın ‘Battalgazi ilçesinde asfaltsız yol kalmayacak’ ifadesiyle belirttiği hedef doğrultusunda çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Battalgazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Yıldıztepe Mahallesinde daha önce astığı imar yolunu asfaltladı. Yıldıztepe Mahalle Muhtarı Bayram Alışık, yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Ben buradan öncelikle Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten Selahattin başkan, sadece Yıldıztepe Mahallesi için değil, gecesini gündüzüne katan bir başkanımız, düzenli, programlı çalışan bir başkanımız. Geçen bizim mahalleyi ziyaretlerinde ben kendilerine asfaltlanması gereken sokaklarımız ile ilgili bilgi arz etmiştim. Buna binaen bu sokağımızı gelip yaptılar. Bundan dolayı Selahattin Başkanımıza teşekkür ediyorum. Öncesinde bizim mahallelerimizde doğru dürüst yol yoktu. Burası da yeni açılan yollarımızdan bir tanesi. Özellikle de burası minibüslerin kullandığı bir yoldu ve güzergahtı. Sıkıntılı bir sokağımızdı. Sağ olsun başkanımız asfaltı yaptılar ve kullanıma hazır hale getirdiler. Vatandaşlarımızın ulaşımı daha kolay hale getirildi. Yapılan hizmetler her zaman güzeldir. Biz hizmetlerin devamını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.


- Amatör Kümede baraj maçı 23 Nisan'da oynanacak

Bölgesel Amatör Ligde(BAL) yeni sezonda mücadele edecek Malatya takımının belirleneceği play-out maçı, 23 Nisan’da oynanacak.

Malatya’da 23 Nisan Pazar günü oynanacak maçta, Malatya 1. Amatör Küme Büyükler Futbol Ligi’nde şampiyon olan Arguvan Belediyespor ile BAL 2. Grup’ta sezonu 6. sırada bitiren İnönü Üniversitesi karşı karşıya gelecek. Yeşiltepe’de oynanacak müsabaka, saat 15.00’da başlayacak.

Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu yöneticileri, her iki takımın yöneticileri ile yaptığı teknik toplantıda maçın yerini ve zamanını karara bağladı. Yapılan açıklama ile müsabakanın tarihi ve saati duyuruldu. ASKF’den yapılan açıklamada, “Teknik toplantıda alınan karar gereği BAL baraj müsabakası 23 Nisan Pazar günü saat 15.00’te Yeşiltepe Stadı’nda oynatılacaktır” denildi.

Karşılaşmayı kazanan takım önümüzdeki sezon Malatya’yı Bölgesel Amatör Lig’de temsil etme hakkı kazanacak. BAL’da sezonu Malatya Yeşilyurt Belediyespor’un altında bitiren İnönü Üniversitesispor ile 1. Amatörde şampiyon olan Arguvan Belediyespor, oynanacak tek 90 dakikalık mücadele ile kozlarını paylaşacak. Kazananın BAL’da mücadele edeceği müsabakanın normal süresi berabere tamamlanırsa, maçta çift devreli 15’er dakikalık uzatma bölümüne geçilecek.

Uzatmada da iki takım eşitliği bozamaz ise bu kez seri penaltı vuruşları kullanılacak.

Bakmadan Geçme