Malatya'dan Kısa Kısa...

10 Nisan 2017 Pazartesi gündemine ait güncel Malatya haber başlıkları ve detaylarına tek sayfadan ulaşın...

- Başkan Eser'den İlçe Emniyet Müdürüne ziyaret

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Türk Polis Teşkilatının 172. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle Darende İlçe Emniyet Müdürü Ali Yüksel Satılmış’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Belediye Başkanı Süleyman Eser, 10 Nisan Polis haftasını kutlayarak, tüm emniyet mensuplarına başarı diledi. Türk Polis Teşkilatının kutsal bir görev ifa ettiğini kaydeden Başkan Eser, “Emniyet Teşkilatımız, huzur ve güven ortamının devamı için, her türlü gayreti göstererek, ülkemizin daha güvenli ve daha yaşanılır bir yer olması için çalışmalarını azim ve kararlılıkla sürdürüyor. Ben bu vesile ile başta polislerimiz olmak üzere tüm güvenlik güçlerimize şükranlarımı sunuyor ve görevlerinde kolaylıklar diliyorum” şeklinde konuştu.


- 10 öğrenciye TÜBİTAK desteği

İnönü Üniversitesinde eğitim gören 8’i tıp fakültesinde, 2’si ise fen edebiyat fakültesinden olmak üzere 10 öğrenci, TÜBİTAK desteği almaya hak kazandı.

Projelerin genel koordinatörlüğünü yürüten Prof. Dr. Hakan Parlakpınar, emeği geçen öğrenci ve danışmanları tebrik etti.

Malatya’daki İnönü Üniversitesinde eğitim gören 10 öğrenci, TÜBİTAK’tan proje desteği almaya hak kazandı. Aynı zamanda Proje Genel Koordinatörü olan Başhekim Prof. Dr. Hakan Parlakpınar kabul edilen projelerle ilgili açıklama yaptı. Önceki yıllarda TÜBİTAK desteği alan projelere bakıldığında İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesinin birinci sırada olduğunu belirten Parlakpınar, emeği geçen öğrenci ve danışmanları tebrik etti. Proje desteği almaya hak kazanan öğrencilerin 8’i tıp fakültesinde, 2’si ise fen edebiyat fakültesinde eğitim görüyor.


- Arguvan Belediyespor ile İnönü Üniversitesi play-aut maçında karşılaşacak

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 2.Grup’ta sezonu 36 puanla 6. Sırada tamamlayan İnönü Üniversitesispor ile Malatya 1. Amatör Küme Büyükler Ligini şampiyon tamamlayan Arguvan Belediyespor play-aut maçında karşı karşıya gelecek.

Karşılaşmayı kazanan takım önümüzdeki sezon Malatya’yı Bölgesel Amatör Lig’de temsil etme hakkı kazanacak.

Futbolda 2016-2017 sezonunun sonuna yaklaşılırken, Malatya’da Bölgesel Amatör Lig play-aut heyecanı yaşanacak.

BAL’da sezonu Malatya Yeşilyurt Belediyespor’un altında bitiren İnönü Üniversitesispor ile 1. Amatörde şampiyon olan Arguvan Belediyespor arasındaki tek 90 dakikalık mücadele önümüzdeki hafta oynanacak.

Kazananın BAL’da mücadele edeceği müsabakanın normal süresi berabere tamamlanırsa, maçta çift devreli 15’er dakikalık uzatma bölümüne geçilecek. Uzatmada da iki takım eşitliği bozamaz ise bu kez seri penaltı vuruşları kullanılacak.

Karşılaşma Yeşiltepe 1 Nolu Sahada oynanacak.


- Büyükşehir 3 mahallede asfalt çalışması yapıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi, altyapısı yenilenen birçok yerde asfaltlama çalışması yapıyor.

Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ekipleri, MASKİ başta olmak üzere diğer kurumlarca altyapıları yenilenen Fırat Mahallesi Venüs, Naif, Fidan, Zümrüt ve Orhun sokakta 3 kilometreye yakın sıcak asfalt serimi yaptı.

Söz konusu sokaklarda ilk olarak frezeyle eski asfaltı kazıyan Büyükşehir Belediyesi, daha sonra yolları sıcak asfalt ile kapladı.

Büyük Mustafa Paşa Mahallesi İpekçi Caddesine çıkan ara sokaklarda da asfaltlama yapan Büyükşehir Belediyesi Şeyhbayram Mahallesinde de asfaltlama çalışması yapıyor. İlk olarak Hakkı Çoşkun Sokakta çalışma yapan Büyükşehir Belediyesi, mahallenin diğer sokaklarında da sıcak asfalt serimi yapmaya devam ediyor.

Mahallelerinde yapılan asfalt çalışmasını değerlendiren mahalle sakinleri, yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirerek Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür ettiler.

Çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar, kış aylarında altyapısı biten bütün cadde ve sokakları standartlara uygun hale getireceklerini söyledi.

Yol çalışmaları noktasında ilçe belediyeleriyle koordineli bir şekilde çalıştıklarını belirten Sarılar, “Bizler şu sokak senin bu sokak benim demiyoruz. Elimizdeki tüm imkanlarla, ortak akılla sorunların aciliyet sırasına göre çözmeye gayret ediyoruz. Bunun için de durmadan çalışıyoruz. Fırat Mahallesi, Büyük Mustafapaşa Mahallesi ve Şeyh Bayram mahallelerinde asfalt çalışması yapıyoruz. Farklı birçok yerde çevre düzenleme çalışmaları yapıyoruz. Yaz ayları gelmeden birçok cadde ve sokak standartlara uygun hale gelecek” şeklinde konuştu.


- 30 işitme engelli bayana Evlilik Öncesi Eğitimi programı 

Hayatın her alanında hizmetler üreten Malatya Büyükşehir Belediyesi, evlilik hazırlığı yapan 30 işitme engelli bayana “Evlilik Öncesi Eğitimi” programı düzenledi. 4 hafta devam eden eğitim sonunda katılımcılara belgeleri törenle verildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı Aile Danışma ve Destek Merkezi (MADEM) tarafından verilen eğitimlerin ardından gerçekleştirilen belge törenine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Gençay, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin ile Büyükşehir şube müdürleri, eğitim alan bayanlar ve eğitimciler katıldı. Yapılan konuşmaların işaret diliyle aktarıldığı programda bir selamlama konuşması yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak hemen hemen hayatın her alanında olmak için gayret gösterdiklerini belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır, sosyal-kültürel faaliyetleri ciddi anlamda önemsiyor. Bu noktada bizlere ciddi bir misyon yüklemiş durumda” dedi.

Genel Sekreter Turan, “Toplumumuzun bilgi birikim seviyesini ne kadar artırabilirsek o kadar kendimizi başarılı ve bahtiyar sayıyoruz. Daire Başkanımıza, şube müdürümüze ve ekip arkadaşlarımıza can-ı gönülden teşekkür ediyorum. En çok da siz katılımcılara teşekkür ediyorum. Bu cesaretiniz takdire şayan. Bilgi birikimimizi artırarak nitelikli toplum inşa etmemize katkı sağlıyoruz. Allah hepinizden razı olsun. Malatya insanı zaten her zaman aydındır, kültürlüdür, bilgilidir. Bilgiye önem verir, kendini geliştirmeye önem verir. Gerçekten Malatya, Türkiye’nin çimentosudur, bir güç odağıdır. Bunlar sizler sayesindedir. Geleceğin anneleri olarak yetiştireceğiniz nesiller bizim için çok kıymetli” diye konuştu.

Verilen eğitimden duyduğu memnuniyeti dile getiren katılımcılardan Nida Aslan ise, “Eğitimden dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Biz işitme engelliler bu eğitimden çok faydalandık. Eğitimlerin devamını da bekleriz” ifadelerini kullandı.

Yemek ikramının da yapıldığı programda daha sonra 30 işitme engelliye katılım belgeleri takdim edildi.


- Büyükşehir Meclisi Çarşamba günü toplanıyor

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısını, 12 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirecek.

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından verilen bilgilere göre, Çarşamba günü saat 14.00’de Meclis Salonunda yapılacak olan toplantıda encümen ve komisyonlara üye seçimleri yapılacak. 2016 Mali Yılı Büyükşehir Belediye Başkanlığının faaliyet raporunun da görüşüleceği toplantıda Encümen, İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, Çevre ve Sağlık, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, Ulaşım Komisyonu ve Hukuk İhtisas Komisyonu üyelikleri seçilecek. Toplantıda ayrıca Denetim Komisyonu raporu da meclis bilgisine sunulacak.

Büyükşehir Belediye Meclisinin Nisan Ayı Toplantı gündem maddeleri arasında imar maddeleri, H ve M Plaka uygulamaları, Parkmetre uygulamaları, Horata Mesire alanındaki tesislerin Esenlik Şirketine devri gibi maddeler de yer alıyor.


- Yerli ve yabancı turistler için başlatılan Yeşilyurt kent Parkı yapımı sürüyor

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, yapımı tamamlanan Yeşilyurt Kent Parkın kapılarını yakın bir zamanda açacaklarını ifade ederek, “Yerli ve yabancı ziyaretçilerimizi eşsiz güzelliklere sahip ilçemize hakim bir noktada ağırlayarak en güzel hizmeti vereceğiz” dedi.

Başkan Polat, Başkan Yardımcısı Mehmet Güner ve Birim Müdürleriyle birlikte sosyal tesis, kafe-restaurant, yeşil alanlar, kamelyalar, oturma ve yürüyüş alanları ve görsel zenginliğe sahip şelalesiyle 25 dönüm alan üzerine hizmete girecek olan ‘Yeşilyurt Kent Park’ inşaat alanında incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Polat, 10 Milyon TL’yi bulan Yeşilyurt Kent Park projesine Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının 6 Milyon TL’lik destek sağladığını söyledi. Proje ile ilçede alternatif sosyal alanların yanı sıra bir cazibe merkezi oluşturulması da hedeflendiğini anlatan Polat, projenin yakın bir zamanda hizmete gireceğini ifade etti. Projesinin bütün aşamalarını yakından takip ettiklerini ve kusursuz bir şekilde tamamlanmasına özen gösterdiklerini sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Polat, “Her yönüyle farklı ve modern bir anlayışa sahip Yeşilyurt Kent Park projemizi yakın bir zamanda hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Kentimizin ve ilçemizin geleceğine yönelik hazırlanan projemiz bölgemizin yapısına canlılık kazandıracaktır. Kent merkezi, eski Çırmıktı, Beylerderesi Vadisi ve ilçemizin birçok güzellikleri buradan çok net görülebiliyor. Dört katlı sosyal tesis binası, kafe-restaurant, rekreasyon alanları, sekili şekilde oluşacak parklar, kamelyalar, yeşil alanlar ve yürüyüş yollarının yer aldığı projeye büyük bir titizlik gösteriyoruz. Projemizin park alanı (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi tarafından yapılırken, sosyal tesis binayı ise biz tamamladık. Geleceğe yönelik tasarlanan, farklı mimari yapısı ve özellikleriyle dikkat çekici ayrıntılara sahip projemiz için kendi kaynaklarımızı kullanırken diğer kaynaklarından da yararlandık” dedi. Yeşilyurt İlçesini ziyaret edecek yerli ve yabancı turistleri çok güzel bir mekanda ağırlayacaklarını dile getiren Başkan Polat, “Yılın her mevsiminde eşsiz bir güzelliğe sahip ilçemiz çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. İlçemizi ziyarete gelenleri doğa güzellikleri yakından görebilecekleri tepe bir noktada inşa ettiğimiz Yeşilyurt Kent Parkımızda ağırlayacağız. Yeşilyurt ilçemiz doğası ve yeşil alanlarıyla çok farklı bir yapıya sahip, göreve geldiğimiz günden beri yeşil alanları korumak, vatandaşlarımızın nefes alabilecekleri, dinlenebilecekleri, çocuklarımızın eğlenebilecekleri alanları arttırıyoruz. “Yeşilyurt Kent Park” projemizi de bu anlayışa uygun olarak hizmete sunacağız. Bizim amacımız; nitelikli ve kalıcı hizmetlerle ilçemizin değerini artırıp, öncelikle bölgede sonra da Türkiye’de örnek alınacak bir kimliğe bürünmesini sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

Başkan Polat, Yeşilyurt Kent Parktaki inceleme ziyaretinin ardından Abdulgaffar Mahallesindeki esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Yeşilyurt ilçesini ortak akıl anlayışı çerçevesinde geleceğe taşımak için muhtarların, esnafların ve vatandaşların düşüncelerine her zaman önem verdiklerini aktaran Polat, belediye hizmetlerini anlatarak, üzerinde çalıştıkları projelerle ilgili bilgileri paylaştı.

Bakmadan Geçme