Malatya'dan Halep'e gıda yardımı

Malatya İnşaat ve Müteahhitler Derneği (MİM-DER) iç savaş nedeniyle sıkıntılar yaşayan Halep'e Kızılay aracılığıyla 1 TIR dolusu gıda yardımı gönderdi.

Malatya İnşaat Müteahhitleri Dernek Başkanı Mustafa Kırteke, çeşitli gıda maddelerinin yer aldığı 1 TIR insani yardım malzemesini Türk Kızılayı Malatya Şubesi yetkililerine teslim etti.

Kırteke, İstanbul ve bu sabah Kayseri'de yaşanan terör saldırılarına değinerek saldırıları şiddetle kınadıklarını söyledi. Daha önce Bayırbucak Türkmenlerine de dernek olarak yardımda bulunduklarını hatırlatan Kırtepe, "Bayırbucak Türkmenlerine uzattığımız yardım elini, şimdi Halep'e uzatıyoruz. Halep geçmişte olduğu gibi her zaman bizim yanımızdaydı, biz Halep'te yaşananları şiddetle kınıyoruz. Suriye'nin eski haline dönmesini öncelikle Türk Milleti adına istiyoruz" dedi.

Türk Kızılayı Malatya Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Soylu, yardımlarından dolayı Malatya İnşaat Müteahhitleri Dernek yönetimi ve üyelerine teşekkür ederek, Suriye ve Irak'ta insanların yardım beklediğini belirtti. Dünyanın bölgedeki insanlık dramı izlediğine vurgu yapan Soylu, "Türk milleti ayağa kalkmış durumda çünkü biz geçmişte olduğu gibi bugün de mazlumların yanında olduk. Halep'te vahşet yaşanmaktadır. Orada insanlar bombalardan kaçarken, maalesef bu sefer açlık, susuzluk ve soğuktan çocuklar ile bebekler ölmektedir. Türk milleti olarak, yaşananlara kayıtsız kalmamız mümkün değil" diye konuştu.

Yorumlar 11

Bakmadan Geçme