Malatya'da okullar perşembe günü tatil edildi

Olumsuz hava şartları nedeniyle 15 Aralık 2016 Perşembe günü Malatya genelindeki tüm okullarda eğitim ve öğretime 1 gün süre ile ara verildi.

Malatya Valisi Mustafa Toprak, resmi Twitter hesabından, gün boyu beklenen ve Google aramalarında Türkiye'de 6. sıraya kadar yükselen "Malatya'da okullar yarın tatil mi?" sorusuna cevap verdi.

Vali Toprak Twitter hesabından yapığı açıklamada: "Olumsuz hava şartları nedeniyle 15 Aralık 2016 Perşembe günü Malatya genelindeki tüm okullarda eğitim ve öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir" ifadelerine yer verdi.

Malatya Valiliği'nden yapılan resmi açıklama ise şöyle:

İlimizde dün gece (14.12.2016) başlayan ve sabaha kadar süren kar yağışı ve sonucunda meydana gelen buzlanma sonucu ilimiz merkezinde ve merkez ilçelerde Büyükşehir Belediyelerimiz ve İlçe Belediyelerimizce Karla Mücadele ve Tuzlama çalışmaları sürdürülmekte olup devam eden çalışmalar don ve buzlanma sebebi ile olumlu sonuç vermemiştir.

Tüm bu sebeplerden dolayı 15.12.1016 Perşembe günü Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel okulların anaokulu, ilk ve orta dereceli bölümleri ile Liselerin 1 (Bir) gün süre tatil edilmesine karar verilmiştir.

Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve emzikli kadınlar, kalp ve böbrek yetmezliği ile kontrol edilemeyen tansiyon yüksekliği ve kronik hastalıkları olanlar ve engelli kamu personeli de idari izinli sayılacaktır.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

Yorumlar 5

Bakmadan Geçme