Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde neler oluyor?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba personel maaşlarında düşüşe gidilmesi, mesai ücretlerinin kesilmesi, toplu sözleşme haklarının gaspı ve işçiyi 30 gün çalıştırılıp 15 gün sigorta yaptırılması gibi konularla gündeme gelen Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde son olarak bir işçinin intihara teşebbüs etmesi bardağı taşıran son damla olmuştur' dedi.

AĞBABA; “İŞÇİYİ İNTİHARA SÜRÜKLEYECEK ÇARESİZLİĞE SON VERİLSİN”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba personel maaşlarında düşüşe gidilmesi, mesai ücretlerinin kesilmesi, toplu sözleşme haklarının gaspı ve işçiyi 30 gün çalıştırılıp 15 gün sigorta yaptırılması gibi konularla gündeme gelen Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde son olarak bir işçinin intihara teşebbüs etmesi bardağı taşıran son damla olmuştur” dedi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde çalışan bir işçinin “Biz işçiyiz hayvan değiliz. Bizi sömürdüğün yeter. Hakkımı sana helal etmiyorum” şeklindeki isyanı ve intihar girişimi sonrası gözler bir kez daha AKP’li Malatya Büyükşehir Belediyesine çevrildi.

İŞÇİNİN ALINTERİNDEN TASARRUF OLUR MU?

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan işçiler uzun süredir personel politikasını eleştirerek, mesailerin, sosyal denge tazminatının kesildiğini,maaşlarda azalışa gidildiğini belirtiyor,sorunun çözülmesini istiyorlardı. Geçtiğimiz dönemlerde uygulamanın yanlış olduğunu belirten,konuyu TBMM gündemine getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “İşçinin alın terinden, mesaisinden tasarruf olmaz. Tasarruf yapacaksanız makam araçlarından, çeşitli vakıf ve derneklere peşkeş çekilen paralardan yapılsın. İşçinin alın terinden tasarrufa gidilmesi son derece yanlıştır.”demişti.
 

SÖZLEŞMEDEN KAYNAKLI 5 AYLIK BAZI ÖDEMELER BEKLİYOR 
Büyükşehir belediyesinde son günlerde yine işçilerin haklarının gasp edildiği yönünde iddialar gelmeye başladığını belirten Ağbaba, “Temmuz ayında yapılması gereken toplu sözleşme çeşitli gerekçelerle Aralık ayına sarkmış. Sözleşmede geriye dönük 5 aylık işçi alacağının ödeneceği belirtiliyor. Ancak ‘bütçemiz yeterli değil’ denilerek,işçilere  halen bazı ödemelerinin yapılmadığı iddia ediliyor. 2 bin 200 işçinin çalıştırıldığı Melid A.Ş bünyesinde çalışan işçiler eksik kalan 5 aylık hak edişlerini almayı bekliyor. Ancak seslerini belediye yönetimine duyurmakta zorlanıyorlar” dedi.

İŞÇİNİN 30 GÜN ÇALIŞTIRILIP 15 GÜN GÖSTERİLDİĞİ İDDİA EDİLİYOR
Ağbaba, belediye işçilerinin ayrıca kısa çalışma ödeneği ile ilgili de sıkıntılar yaşadığını belirterek, “İşçiler 30 gün çalışmalarına rağmen,15 gün çalışıyor gösterildiklerini, SGK primlerinin 15 gün yatırıldığını, belediyenin devletten kısa çalışma ödeneğini alıp kendilerini 30 gün çalıştırarak haksız kazanç elde ettiğini ve 15 günlük yemek ücretlerinin bu nedenle kesildiğini belirtiyorlar. Bu iddialar çok ciddi ve mutlaka araştırılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

İŞÇİYİ İNTİHARA SÜRÜKLEYECEK ÇARESİZLİKTEN KURTARMAK GEREKİYOR 
Ağbaba, belediyede yaşanılan sıkıntıların dün bir işçinin intihar girişimine varan isyanı ile doruğa çıktığını kaydederek, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin emekçinin hakkını vermek istemeyen tavrına bir an önce son verilmesini,hakkını isteyen emekçilerin canlarına son vermek çaresizliğinden kurtarılması gerektiğini kaydetti.Ağbaba, konunun takipçisi olacaklarını da sözlerine ekledi.

Yorumlar 6
....... 17 Aralık 2020 07:48

İntihar girişiminde blunan alkollü diye açıklama yapılmış o zaman ,24 saaat çalıştırıp mesaileri vermedigini ayda 30 gün çalıştırıp 15 gun sogorta gösterdiğin yemek paralarının kesildiği bunları neden söylemiyorsun,hakkını ararsan haksizsin öyle bir devirde yaşıyoruz,yazık sahipsiz kalmış Malatya bı tane ne vekil ne daire başkanları hiç kimsenin sesi cikmiyor ,yine Veli Ağbaba yaptı açıklama her zamanki gibi ,adalet birgün tecelli edecek , haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır,

Malatya 17 Aralık 2020 00:36

Peygamber efendimiz buyuruyorki"Bir haksızlık gördüğünüzde önce elinizle gücünüz yetmiyorsa dilinizle engel olmaya çalışın oda olmuyorsa kalbinizle içinizden buğzedin.haksizlik karşısında susan dilsiz şeytandır.

Özgür 16 Aralık 2020 21:46

Helal olsun Ağbabaya. Haberi okuyunca bir Malatyalı olarak bende utandım. Maalesef bu belediye başkanı ve avanesi belediye yönetmeyi bilmediği gibi raconda bilmiyor. Gariban işçiyi böyle ifşa etmek, tahkir etmek, böyle güç gösterisi yapıp işçinin iş akdini askıya aldık diye medyaya haber göndermek raconda bilmemektir. devletide belediyeyide yönetmeyi bilmemektir. Adam olan astına racon kesmekle artistlik yapmakla değil üstüne adaleti savunmakla belli olur. Üstlerinin önünde eğilip bükülenler astlarına böyle zulmeden tipler olur. Kesin yarın birileri çıkar o işçiyi alkole şelale alıştırdı şelaleci derler. Zaten Şelale meşale diye diye Adıyamanlı Kayserili diye diye helvacı diye diye başımıza bu utancı yalanı dolanı siyaset zanneden zihniyeti getirdik. Başkan olacak adam ve koca belediye yönetimi hizmet olarak bir gariban işçiye güç göstermekle kendi varlığını bize hatırlattı. Yapılan basın açıklaması acziyetin ifadesidir. Koskoca Büyükşehir bir işçi arkadaşımız için bu ifadelerle bu kadar kendini düşürmemeli idi. O işçiye yapılan zulümdür. Basın açıklaması daha büyük bir zulüm. Biz ne için seçtik adam ne çıktı. Bir daha parti için asla oy vermeyeceğim. Kim layıksa ona oy vereceğim. Belediyecilikte benim için parti artık önemli değil. Şehre Başkan seçiyorsan partiye bakmayacaksın. Kim dürüst kim beyefendi kim birikimli kim mütevazi kim çaplı kim kültürlü ise ona oy vereceksin. Ayrıca ak parti zaten kredisini tüketmişti Selahattin bey ve mevcut vekiller ile birlikte bende artık hiç kredisi yok. Gelecek seçim CHP ye İYİ partiye de oy verebilirim. Yeterki aday iyi olsun.

Ferdi 16 Aralık 2020 21:10

Hakkımızı savunacak hiçbir Ak Parti'li kalmadı. İyi ki CHP var. Selahattin vekilleri işçileri teşkilatı basını herkesi susturdu. Ama zulüm fışkırıyor örtülmüyor. Allah kurtarsın.

Hacı 16 Aralık 2020 20:28

Sayın başkanım saat 8 de işbaşı yapacaklar saat 10 da ise geliyor ilgilenen yok bankamatik memurları saat 2 de çıkıp evlerine gidiyorlar takip eden yok müdüre sirinlik olsun diye garibanın hakkına zulmeden çok

Selahattin 16 Aralık 2020 19:13

Vah vah halimize vah vah. Hakkımızı CHP vekili savunuyor. AK partimiz günden güne eriyor bitiyor. Bu dikdatör ü başımıza kim bela etti. Adam milletin gözünün içine baka baka alay ede ede dalga geçe geçe HAKKINI YİYOR. Allah razı olsun bu haber sitesinden.

Bakmadan Geçme