Malatya ASGD'den Arda Turan'a kınama

Anadolu Spor Gazetecileri Derneği(ASGD) Malatya Şubesi, Arda Turan'ın gazetecilere yönelik sözlü ve fiili saldırısını kınadı.

Anadolu Spor Gazetecileri Derneği(ASGD) Malatya Şubesi, Arda Turan’ın gazetecilere yönelik sözlü ve fiili saldırısını kınadı.

ASGD Malatya Şubesi yönetimi tarafından yapılan yazılı açıklamada, A Milli Futbol Takımı’nı taşıyan uçakta meydana gelen nahoş olayın kabul edilemez olduğu vurgulanarak,"Arda Turan gibi uluslararası kartvizite de sahip olan bir futbolcu ne yaşarsa yaşasın, her zaman soğukkanlı davranmalı, duygularına yenik düşmemeli, iradesine sahip olmalı ve her daim örnek olmalıdır" denildi.

Gazetecilerden hesap sormanın hukuksal zeminde pek çok yolunun olduğunun belirtildiği ASGD’nin açıklamasında, "Arda Turan’ın önce Gazeteci Bilal Meşe’ye yönelik hakaret içerikli küfürlü ve fiili saldırıda bulunması, sonrasında uçaktaki tüm gazetecileri hedef alarak sözlü hakaretlere yeltenmesi, Türk Futbolu adına çok hazin ve manidar bir tablo ortaya çıkarmıştır. Milli Takımlar Genel Teknik Koordinatörü Fatih Terim’in de yaşananlara müdahil olmayıp kayıtsız kalması büyük talihsizlik olmuştur. Yanlış bir haber veya mesnetsiz bir yorum ile ilgili hak arama yolları bellidir ve bu konudaki mağduriyetler, ancak hukuk mücadelesiyle giderilebilir. Ceza ve basın yasalarında gerekli yaptırımlar da zaten fazlasıyla vardır. Arda Turan’ın, Arda Turan olmasında emeği bulunduğunu inkar edemeyeceği spor basını camiasından derhal özür dilemelidir" ifadeleri kullanıldı.

Bakmadan Geçme