Mahallelik Projesi devam ediyor

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından başlatılan Mahallelik Projesi Şehit Fevzi ve Beylerbaşı Mahallesi'ndeki programla devam etti. Program kapsamında Şehit Fevzi ve Beylerbaşı Mahallesi'ndeki kadınlar tarafından ortaklaşa hazırlanan aşure mahalle sakinlerine ikram edildi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından başlatılan Mahallelik Projesi Şehit Fevzi ve Beylerbaşı Mahallesi’ndeki programla devam etti. Program kapsamında Şehit Fevzi ve Beylerbaşı Mahallesi’ndeki kadınlar tarafından ortaklaşa hazırlanan aşure mahalle sakinlerine ikram edildi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın ‘En büyük projem’ dediği Mahallelik Projesi, Battalgazi ilçesinde bulunan mahallelerde meyvelerini vermeye devam ediyor. Şehit Fevzi ve Beylerbaşı Mahallesi’ndeki kadınlar tarafından ortaklaşa hazırlanan aşure, yine mahalle sakinlerine ikram edildi.

Şehit Fevzi ve Beylerbaşı Kültür Merkezi ve Mahalle Müzesi önünde düzenlenen etkinliğe, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Kırçuval, Beylerbaşı Mahalle Muhtarı Hasar Arıkan, Şehit Fevzi Mahalle Muhtarı Sami Cengil, Battalgazi Belediyesi bazı birim müdürleri ve mahalle sakinleri katıldı.

Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Mahallelik Projesinin önemine dikkat çekerek, “Mahalle müzeleri dedik, mahallelilik dedik. Biz trilyonluk hizmet binalarını yaptık. Türkiye’de rekor denilen zamanlarda bitiriyoruz. Ama bütün bunların yanında bana en büyük projen nedir dediklerinde ‘Mahalle Müzeleri’ dedik ve ‘Mahallelilik kavramı’ dedik. Ben onu söylediğim zaman insanlar bizleri anlamakta zorlanıyorlardı. Belki o büyük hizmet binalarını, hizmet tesislerini, yeşil kuşakları, İspendereyi, Çınar Parkları, o liseleri, okulları, kümbetleri, türbeleri, hanları, hamamları, onları yapmamış olsak diyecekleri bu nasıl bir şey. Yani kocaman işler yapmış, gelmiş burada Mahalle Müzesini en büyük projem diyor. Evet en büyük projemiz Mahalle Müzesi ve Mahalleliliktir” ifadelerini kullandı.

Komşuluk hukukunun önemine dikkat çeken Başkan Gürkan, “Bir iş yapılırken o işe bir hanım eli değmese o işte bereket ve başarı olmaz. Biz Battalgazi’de bunları başlattığımızda hanımlarla başladık ve muvaffak olduk. Burada da sizlerle başladık. Buradaki bayanlarımız özellikle komşuluk ilişkileri açısından birbirlerini ziyaret etme anlamında, kadınlarımıza büyük görevler düşüyor. Peygamberimize komşuluk haklarıyla ilgili ayetler geldiğinde ‘Allah’ın komşuyu komşuya mirasçı bırakacağını sandım’ diyor. Kaldı ki komşusu kendisinden razı olmadıkça o komşu cennete giremiyor. Komşu hukukunun dinimizdeki tecellisi budur” diye konuştu.

Başkan Gürkan, aşure etkinliğini düzenleyen mahalle sakinlerine teşekkür ederek, mahalle sakinlerine aşure dağıttı.

Gürkan, program sonrası Şehit Fevzi ve Beylerbaşı Kültür Merkezi ve Mahalle Müzesi’ni gezerek bilgiler aldı.

Bakmadan Geçme