MABESEM kurslarında bir ilk

Geleneksel El Sanatları arasındaki Oymacılık Sanatının bir dalı olanSu Kabağı İşlemeciliği-Lamba Sanatı, MABESEM Kursuyla hayat buluyor.

Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezinde açılan Su Kabağı Lamba Sanatı Kursu, büyük ilgi görüyor. Kursu gezen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, çalışmalar hakkında bilgi alarak incelemelerde bulundu. Mumcu, yapılan işlemelerin oldukça güzel bir görünüm sağladığını belirtti. Otantik eserler ortaya çıktığını kaydeden Mumcu, kursiyerleri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Tamamen el işçiliğiyle yapılan Lamba Sanatı, adeta görsel bir şölen sunuyor. Kuruduktan sonra içi boşaltılan su kabaklarının dış kısmı temizlenerek üzerine modeller çiziliyor ve yerine göre cam boncuk ekleniyor. Kabağın üzerine dış etkilerden korumak için vernik veya gomalak cila atılıyor. Daha sonra elektrik aksamı yapılıyor ve yine isteğe göre avize veya ayaklı abajur olarak tasarlanıyor.

Yapılan işçiliğe göre rengarenk görüntüye kavuşan su kabağı işlemeciliği, süsleme sanatları içerisinde ayrı bir yer tutuyor.

Bakmadan Geçme