Lise öğrencileri Çanakkale'yi gezdi

Battalgazi Belediyesinin organizasyonu ile öğrenciler ve belediye personeli Çanakkale'de tarihi yerleri gezdiler.

Battalgazi Belediyesinin organizasyonu ile öğrenciler ve belediye personeli Çanakkale’de tarihi yerleri gezdiler.

Battalgazi Belediyesi tarafından ilçede bulunan okullardaki başarılı öğrenciler ile birlikte bazı belediye personeli Çanakkale’ye gönderildi. Çanakkale Şehitliğini ve Çanakkale’de tarihi mekanları gezen öğrenciler ve belediye personeli, Çanakkale’den dönerken, gezinin son derece verimli olduğunu belirttiler.

Gezi kapsamında Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı ziyaret eden Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmet Sarıgül, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın selamını ileterek, kayısı ve halı hediye etti. Gezi ile ilgili değerlendirmede bulunan Sarıgül, “Bu geziyi bize düzenleyen Battalgazi Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a teşekkür ediyoruz. Bu gezimizde Çanakkale’nin neden geçilmez olduğunu, Çanakkale’nin neden önemli olduğunu öğrencilerimize anlatmaya çalıştık. Hep birlikte o ruhu tekrar yaşadık. Çanakkale’de yatan şehitlerimizin mezarlarını ziyaret ettik. Seyit Onbaşı’nın dediği gibi “Bu vatan için birilerinin bir şeyler yapması lazım.” Bizler de bu vatan için elimizden gelenleri yapmaya çalışacağız. Öğrencilerimize tarihimizi doğru anlatabilmek için bu geziyi düzenledik. Ben katılan öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve personelimize teşekkür ediyorum” dedi.

20 Mayıs Vakfı Turgut Özal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ahsen Yıldız ise, Çanakkale gezisinin önemine dikkat çekerek, “Manevi değeri çok yüksek olan bir yer Çanakkale ve Gelibolu. Buranın tarihi hakkında çok güzel bilgiler edindik. Çok verimli bir gezi oldu" diye konuştu.

Malatya Lisesi öğrencilerinden Fikret Bozbay’da, “Bizim için çok güzel bir geziydi. Maneviyatı yüksek bir şehre gittik. Orada yatan şehitlerimizin mezarlarını ziyaret ettik"ifadelerini kullandı.

Malatya Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Cesur Gökalp ise Çanakkale Destanının nasıl yazıldığını yerinde öğrenerek "Battalgazi Belediyesinin sağladığı olanakla Çanakkale’yi gezdik. Oranın tarihini öğrendik" şeklinde konuştu. Öğrencilerden Demet Arı’da ’Tarihi kentler arasında bulunan Çanakkale’yi görüp ziyaret etmemize vesile olan Battalgazi Belediyemize öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Çanakkale gezimiz çok iyi oldu. Tarihi kentimizi görmüş olduk. Anlatılmayla belki de bu kadar iyi anlayamayacaktık" dedi.

Hanımın Çiftliği Fatih Ortaokulu Müdürü Alparslan Özdemir de, gezinin önemine dikkat çekerek, “Battalgazi Belediyemizin yaptığı bu program bizleri çok heyecanlandırdı. Battalgazi’de bulunan 45 liseden öğrenciler getirdik. Öğrencilerimiz okullarında en iyilerdendi. Bu manevi duyguyu çok rahat iletebileceğimiz öğrencilerdi. Bu gezide çocuklarımız çok heyecanlandılar. Rehberlerimiz de bizlere burada yaşanılan kahramanlıkları çok güzel anlattılar. Alanda yaşanan mücadeleyi sanki yaşamış gibi olduk. Bu organizasyondan dolayı Battalgazi Belediyemize minnettarız. İnşallah başka organizasyonlarda da Battalgazi Belediyemiz öncülük eder. Başkanımıza buradan teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme