LGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

LGS sınav sonuçları yaz tatilinin başladığı şu günlerde liseye gitmeye hazırlanan öğrenciler tarafından daha çok merak ediliyor. Yaklaşık 1 buçuk milyon öğrencinin yarıştığı Liselere Giriş Sınavının (LGS) soru ve cevapları geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Lise adayları şimdi LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusunun yanıtını arıyor. MEB, LGS sonuçlarının ne zaman açıklanacağını duyurmuştu. İşte Liseye Geçiş Sınavı ile ilgili ayrıntılar...

LGS (Liseye Geçiş Sınavı) bu sene ilk kez gerçekleştirildi. TEOG yerine gelen LGS, 2 Haziran 2018 tarihinde yapılmış, haftaiçi de soru ve cevapları yayımlanmıştı. LGS Matematik soruları, MEB'in bu zamana dek yaptığı en zor sınavlardan biri olarak gözüktü. Birçok eğitim uzmanı, Matematik hocalarının bile zamanında soruları yetiştiremeyeceği öngörüsünde olurken, sınavın eleyici dersi seçildi. Şimdi öğrenciler büyük bir heyecanla LGS sonuçlarının açıklanmasını bekliyor.

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LGS sınavının sonuçları 26 Haziran 2018 tarihinde MEB'in resmi internet sitesi (www.meb.gov.tr) üzerinden adayların erişimine açılacak.

2 Haziran Cumartesi günü yapılacak sınav, aynı gün iki bölüm halinde uygulandı. Sınavda çoktan seçmeli 90 soru soruldu. Sınavın birinci bölümü saat 09.30'da, ikinci bölümü ise saat 11.30'da başladı, 12.30'da bitti. Sınavın, birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluştu ve 75 dakika sürdü, ikinci bölümde sayısal alandan 40 soru yöneltildi ve 60 dakika sürdü.

Bakmadan Geçme