'Kutlama günü değil mücadele günüdür'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 'Dünyanın en büyük gazeteci hapishanesine dönen, işsiz gazeteci sayısının binlerle ifade edildiği, mesleğini yapabilen gazetecilerin hükümetin baskısı altında ezildiği ülkede,  Çalışan Gazeteciler Günü kutlama değil mücadele günüdür' dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Dünyanın en büyük gazeteci hapishanesine dönen, işsiz gazeteci sayısının binlerle ifade edildiği, mesleğini yapabilen gazetecilerin hükümetin baskısı altında ezildiği ülkede,  Çalışan Gazeteciler Günü kutlama değil mücadele günüdür” dedi.

GAZETECİLİĞİ YOK EDİYOR, YANDAŞ GAZETECİ İSTİYORLAR

AKP İktidarları döneminde neredeyse her üç gazeteciden birinin işsiz kaldığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, “Televizyonlar dolar üzerinden alınan yüksek uydu kirası nedeniyle, gazeteler, kağıda gelen yüksek zamlar nedeniyle kapanma aşamasına gelmişken, AKP’nin bu zor şartları daha da zorlaştırıp baskı ve sindirme politikası izlemesi kabul edilemez. Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün 703 sayılı KHK ile kapatılarak Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na dönüştürülmesinin ardından basın kartı almayı zorlaştırıp, basın kartı iptallerini kolaylaştıran Basın Kartı Yönetmeliği’nin değiştirilmesi işin tuzu biberi olmuştur. Gazetecilerin, gazeteci olup olmadığına hükümet karar veremez, vermemelidir. Gazeteciliği yok ediyorlar. Tek tip, yandaş gazeteci istiyorlar” ifadelerini kullandı.

139 GAZETECİ CEZAEVLERİNDE

Veli Ağbaba, “Türkiye’de gazeteciler üzerinde büyük bir baskının olduğunu, basın özgürlüğünün gerilediğini, hükümete muhalif gazetecilerin terör örgütü üyeliğiyle suçlandığı Türkiye cezaevlerindeki 139 gazetecisiyle Dünya’nın en çok tutuklu gazetecisi olan ülkelerden biri haline gelmiştir. Çalışan gazetecilerin, işsiz gazetecilerin, tutuklu gazetecilerin yani tüm gazetecilerin özgür olduğu, güvenli, güvenceli ve insanca yaşayacağı bir Türkiye özlemiyle  tüm gazetecilerimizi saygıyla selamlıyorum” dedi.
 

Bakmadan Geçme