Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş:

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'deki en önemli ve büyük müzelerden birinin Malatya'da olması için planlarımızı yapıyoruz dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, “Türkiye’deki en önemli ve büyük müzelerden birinin Malatya’da olması için planlarımızı yapıyoruz” dedi.

Bir dizi programlara ve açılışlara katılmak üzere Malatya’ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş beraberinde Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti Malatya Milletvekilleri Nurettin Yaşar ve Mustafa Şahin, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile birlikte Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Bakan Kurtulmuş, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve ekibinin güzel hizmetlere imza attığını belirterek, “Büyükşehir Belediyemiz Malatya’da örnek bir belediye hizmeti sürdürüyor. İlçe Belediyelerimiz ile birlikte güçlü bir belediyecilik örneği sergileniyor. Kültür Bakanlığı olarak Malatya’da çok büyük bir müzenin yapılması ile ilgili bir planımız var. Türkiye’deki en önemli ve büyük müzelerden birinin Malatya’da olması için planlarımızı yapıyoruz. Yer tahsisi yapıldıktan sonra gerekli çalışmalara başlayacağız. Malatya büyük bir üniversite şehri, önceden beri önemli bir kültür merkezi olmuştur. İnşallah Malatya’mıza yakışan bir müzeyi inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bakan Kurtulmuş’u Malatya’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, “Büyükşehir ile birlikte şehrin genel yapılanması ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Malatya büyükşehir ile birlikte Belediye sorumluluk alanı en fazla büyüyen illerden biri. Saha yapılanmasını tamamladık. Malatya genelinde imar, ulaşım ve turizm master planları hazırlandı. İlçelerimizde ciddi bir alt yapı çalışmamız var. Bu çalışmaların yanında sosyal ve kültürel alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sanat Sokağı, Kernek Külliyesi, Yaşam ve Spor Merkezi, bunun yanında 33 tane çok amaçlı sosyal tesis ve semt konakları inşa ettik. Buralarda çocuklarımıza ve gençlerimize sanatsal eğitimler ve kurslar verilmekte” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, daha sonra Bakan Kurtulmuş’a hizmet ve yatırımların yer aldığı bir dosya sundu.

Konuşmaların ardından Bakan Kurtulmuş, Başkan Çakır’a bakır işlemeli bir tabak hediye ederken, Başkan Çakır da Kurtulmuş’a kayısı, kayısı kristali ve el dokuması bir halı hediye etti.

Bakmadan Geçme