Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş: 'Siyasi çalışmalarda en önemli yer parti teşkilatlarıdır'

MALATYA (İHA) – Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, siyasi çalışmalarda en önemli yerin parti teşkilatları olduğunu belirterek, Başarılı bir teşkilatınız yoksa aslında hiçbir şeyiniz yoktur dedi.

MALATYA (İHA) – Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, siyasi çalışmalarda en önemli yerin parti teşkilatları olduğunu belirterek, “Başarılı bir teşkilatınız yoksa aslında hiçbir şeyiniz yoktur” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile Gümrük ve Ticaret Bülent Tüfenkci, AK Parti Malatya İl Başkanlığını ziyaret etti. Burada partililerle bir araya gelen Bakan Kurtulmuş, Türkiye’de yeni bir sisteme geçişin tam arifesinde olduklarını kaydederek “Şimdiye kadar birçok seçimler kazanıldı. Genel seçimler kazanıldı, yerel seçimler kazanıldı. Şimdiye kadar referandumlarda başarılı sonuçlar elde ettik. Son olarak 16 Nisan referandumunda milletimizin yüzde 51,4’ü ‘evet’ diyerek yeni bir sistemin kurulması için kanaat belirtti. Dolayısıyla şimdi karşımızda yeni sistemin ilk seçimleri diyebileceğimiz 2019’daki merkezi hükumet seçimleri, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve belediye seçimleri var. AK Parti yüzde 34 ile tek başına iktidara gelmişti. Ama şimdi yüzde 49. 9 dahi yetmeyecektir. İktidar olabilmemiz için yüzde 50 artı 1’i almamız gerekmektedir” diye konuştu.

Türkiye’nin birçok noktada futbol terimi ile Süper Lig’e çıkamadığını ve Play-Of oynadığını ifade eden Kurtulmuş, “İnşallah Play-Of’u kazanıp yukarı çıkacağız. Ama başkaları da Türkiye’nin Süper Lig’e çıkmaması için uğraşıyorlar” ifadesini kullandı. Şuana kadar yapılan çalışmalardan daha fazla çalışılacak bir sürece girildiğini dile getiren Bakan Kurtulmuş, “Önce yerel seçimler, arkasından genel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin aynı gün olduğu bir seçimle karşı karşıya kalacağız. Malatya’da yüzde 70 oy almamız çok büyük bir başarıdır ama demek ki daha yüzde 30 alamadığımız oy var. Bundan sonrada gayretle çalışacağız” şeklinde konuştu.

AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı’da, Malatya olarak her seçimde önemli başarılara imza attıklarını belirterek önümüzdeki 2019 seçimlerinde de aynı başarıyı göstermek için tüm gayretleri ile çalışacaklarını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, milletvekilleri Nurettin Yaşar ve Mustafa Şahin ile Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın da yer aldığı ziyarette İl Başkanı Hakan Kahtalı, Bakan Kurtulmuş’a hediye takdim etti.

Bakmadan Geçme