Koyunlara özel banyo

Malatya'da koyun ve keçiler özel seyyar banyo havuzunda serinlerken, parazit ve kenelere karşı da ilaçlanıyor.

Malatya’da koyun ve keçiler özel seyyar banyo havuzunda serinlerken, parazit ve kenelere karşı da ilaçlanıyor.

Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından yaylalarda bulunan küçükbaş hayvanlara banyo yaptırılıyor. Sıcaktan bunalan koyun ve keçiler özel tasarlanan banyolukta soğuk suyla serinlerken, ilaçlamayla parazit ve kenelere karşı da korunuyor. Doğu Anadolu Projesi (DAP) projesi kapsamında alınan ve yaylalara götürülen mobil banyo havuzu, parazit ve kene ile mücadelenin yanı sıra hayvan sağlığında da etkin rol alacak.

Banyonun hayvanlarda parazit ve kene ile mücadelenin yanı sıra hayvan sağlığında da etkin rol alacağını söyleyen Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı İhsan Akın, "Hayvan banyosu ile ilgili bir projemiz vardı, DAP’ın desteklediği proje kapsamında bunu aldık. Amacımız yetiştiricilerimiz yaylalara çıkarken ve dönerken en önemli yaşadıkları sorun parazit, bit, bire, kene gibi bunların temizlemesi ile alakalı böyle bir mobil gezici küçükbaş hayvan banyoluğu yaptırdık" dedi.

Bu konuda yerel yöneticilerden destek isteyen Akın, "Makineyi aldık ama bunu yaylalara götürmemiz için traktör gerekiyor. Bu konuda bize destek olurlarsa en azından bunu daha rahat yaylalara götürmüş oluruz" ifadelerini kullandı.

Daha önce yetiştiricilerden alınan küpe paralarının bundan sonra alınmayacağını da söyleyen Akın, "Bundan sonra küpe parası alınmayacak. Küpeleme parası bakanlık tarafından karşılanacak ve sadece el emeği parası alınacaktır. Bu da hayvan başı 50 kuruştur. Başta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme