Konut Sigortası Neye Göre Belirlenir? 

Konut sigortası ev sahibi olan herkesin yaptırması gereken zorunlu bir poliçedir.  Bu nedenle özellikle evalım satımlarında gerçekleştirilen DASK...

Konut Sigortası Neye Göre Belirlenir? 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konut sigortası ev sahibi olan herkesin yaptırması gereken zorunlu bir poliçedir.  Bu nedenle özellikle ev alım satımlarında gerçekleştirilen DASK poliçesinin olması oldukça önemlidir. Ev sigortası  için uygulanan primler konutun bulunduğu şehir eve ilçeye, dairenin metrekaresini ve bulunan binanın yapısının tarzına aynı zamanda bulunduğu kata ve alınan güvenlik önlemlerine bağlı olacak şekilde düzenlenen poliçeler doğrultusunda ödemeyi kabul ve taahhüt eder. 

Bu nedenle tüm kasko sigortalarının düzenli olarak yapılması gerekir. Bazı durumlarda satış ve fatura açtırma gibi işlemlerde konut sigortası olmaması durumunda işlem yapılmaz. Bu nedenle yaşanan doğal afetler göz önünde bulundurularak bu kasko işlemleri herkes için devlet tarafından zorunlu hale getirilmiştir.

Belirlenen Limitler Üzerinden Ödeme Yapılır

Poliçelerin üzerinde yer alan teminatlarda verilmiş olan limitlere göre genel bir hesaplama yapılır.  Bu nedenle ev sigortası fiyatları farklılık gösterebileceği gibi sabit poliçeler üzerinden de işlem yapılabilir. Bunun dışında bina teminatı verilmeden sadece eşyalar için ya da konut sigortası olarak da düzenlenebilen poliçeler hem ev sahipleri hem de kiracılar için olanak sağlar. Kiracılar genellikle kendi eşyalarını güvence altına almış olur. Bu durumda poliçelerin prim tutarları daha düşük şekilde ve hesaplandığından dolayı ana teminatlar ile uğraşmaya gerek kalmaz.

Yapılabilecek Ana Teminatlar Nedir?

Genel olarak ama teminatlar içerisinde deprem, yangın, su basması, hırsızlık ve terör gibi durumlar söz konusudur. Konut sigortası yaptırmak isteyen bireylerin internet üzerinden konut sigortası sorgulama seçenekleri ile birlikte istedikleri poliçeyi seçmesi mümkündür. Aynı zamanda e-devlet üzerinden bireylerin kendi mülkleri üzerinde konut sigorta sorgulama ekranından da bu işlemleri yürütebilmesi mümkün kılınmıştır. Herhangi bir konut ve ek sigortası olmayan bireylerin bu işlemleri hızlı bir şekilde gerçekleştiriyor olması kendisini ve bulunmuş olduğu konumdaki gayrimenkulünü güvence altına alır.

Poliçedeki Diğer Teminatlar Nedir?

Tüm bu ana teminatları ek olarak elektronik cihazların bozulması, kıymetli eşya ve nakit teminatı, dekorasyon, cam kırılması ve komşuluk  mali mesuliyet maddeleri de eklenebilmektedir.  Aynı zamanda  kiracıların vermiş olduğu zararlar ek teminatlar ile güvence altına alınabilir.  Ev sahipleri dilediği durumda poliçeye eve verilebilecek her türlü zararları ekleyebilir. Konut sigortası teklif edilen tüm poliçelerde istenildiği kadar ek madde eklemek mümkündür.

Kiracı Konut Sigortası Yaptırabilir Mi?

Konut sigortası nedir diye düşünülecek olursa sadece mülk sahiplerinin değil aynı zamanda kiracıların da yapmış olduğu bir poliçe çeşidi olarak düşünebiliriz. Konut içerisinde ikamet eden kiracıların yaşanabilecek her türlü zararın önüne geçilebilmesi ve maddi durumların karşılanabilmesi için konut sigortası teklif al seçeneği ile https://www.sigortambir.com/konut-sigortasi internet adresinden detaylı olarak bilgi alması mümkündür. Her türlü doğal afete karşı poliçelerin sürekli olarak yenilenmesi kişinin ve gayrimenkulün güvenliği için önemlidir.

Bakmadan Geçme