Keskin: 'Büyükşehirin işi ve görevi tereyağı, çökelik satışı için çadır kurmak değildir'

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden yöresel ürünler adı altında gerçekleştirilen fuar organizasyonlarına izin verilmemesini isteyerek, 'Büyükşehir Belediyesi hem şirketleri aracılığı ile hem de ticaretle ilişkili organizasyonlarla bu şehrin esnafı ile haksız rekabet yapmaktan vaz geçmelidir.'  dedi. Keskin, vakıf ve derneklerin kermes düzenlemesi işinin de Malatya'da disiplin altına alınması gerektiğini ifade etti.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden yöresel ürünler adı altında gerçekleştirilen fuar organizasyonlarına izin verilmemesini isteyerek, “Büyükşehir Belediyesi; hem şirketleri aracılığı ile hem de ticaretle ilişkili organizasyonlarla bu şehrin esnafı ile haksız rekabet yapmaktan vaz geçmelidir.”  dedi. Keskin, vakıf ve derneklerin kermes düzenlemesi işinin de Malatya’da disiplin altına alınması gerektiğini ifade etti.
 
 
Keskin yaptığı yazılı açıklamada, “Aynı zamanda esnaf ve sanatkarına da hizmet etmek, geliştirmek, desteklemek durumunda ve zorunluluğunda olan Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden artık yöresel ürünler adı altında esnaf ve sanatkarımızla haksız rekabet şartlarına neden olan bu tür organizasyonları düzenlemeyi ve aracı olmayı bırakmalıdır.  Büyükşehirin işi ve görevi tereyağı, çökelik, zeytinyağı satışı için çadır kurmak değildir. Büyükşehir Belediyesi gerçekten vatandaşı ucuz  ürünlerle buluşturmak istiyorsa, elinde marketleri var.  Büyükşehir Belediyesi; hem şirketleri aracılığı ile hem de ticaretle ilişkili organizasyonlarla bu şehrin esnafı ile haksız rekabet yapmaktan vaz geçmelidir.  Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’ın gereksiz daire ve şubeleri kapattığı gibi Büyükşehiri esnafla karşı karşıya getiren organizasyonlara da son vereceğine inanıyoruz ve bekliyoruz. “ dedi.
 
Keskin,  kermes organizasyonlarının da şehir merkezinde bir düzene girmesi gerektiğini de açıklamasında belirterek;  “Malatya’da kermes konusu da düzene girmesi de gereken bir konudur.  Milletimize gerçekten hizmet eden vakıf ve dernekler kesinlikle üzerine alınmasın, ancak bu kermes konusu artık istismar ediliyor. Esnaftan eşya topluyorlar, getirip başka bir esnafla haksız rekabete giriyorlar.  Öyle vakıflar varki, devletin binasında 5 kuruş kira vermeden oturuyorlar, ama dönüp meydanda ve en işlek caddelerde kermes adı altında gece kondu gibi, bedevi çadırı gibi alışveriş noktaları kuruyorlar.  Bu tablolar maalesef vakıf müessesesinin içini boşaltmıştır.  Vakıf, sosyal ve ekonomik alanda milletin ve devletin yükünü azaltan müessesedir. Ancak ne yazıkkı Malatya’da devletin ve milletin sırtından geçinen birer organizasyonlara dönüştürüldüler.  Hem Malatya Valiliğinden, hem de Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden kermesler konusunda esnaf ve sanatkarla haksız rekabet şartları oluşturan organizasyonlara kesinlikle izin vermemesini istiyoruz. Bu konuda Malatya’da herkesin ve her kesimin kabulleneceği bir disiplin oluşturulmalı.” şeklinde konuştu.
 
 
Keskin, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde tasarruf tedbirleri konusunda alınan kararları da desteklediklerini belirterek, “Vatandaş 5 kuruşun hesabını 10’kez yapıyorsa, Büyükşehir Belediyesi 5 kuruşun hesabını 100’kez yapmalıdır.  İptal edilen ihaleler konusunda yenisi yapıldığı takdirde bu konular kamuoyu önünde tüm detayları ile açıklanmalı, soru işareti bırakılmamalı. Kapatılan daire başkanlıkları ve şubeler konusundaki kararları destekliyoruz.  Milletimizin ve devletimizin menfaatleri doğrultusunda alınacak tüm kararları destekleriz.” dedi.
 

Kayısı Haber

Bakmadan Geçme