Kerem Yıldırım: Rotasyon faydadan çok zarar verir

Eğitim-Bir-Sen Malatya 1 No'lu Şube Başkanı Kerem Yıldırım, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından planlanan öğretmene rotasyon çalışması ilgili 'Rotasyon faydadan çok zarar verir. Bunun yerine eğitim kalitesi nasıl artırılmalıdır. Buna kafa yorulmalı' dedi.

ğitim-Bir-Sen Malatya 1 No'lu Şube Başkanı Kerem Yıldırım, yüz binlerce öğretmenin etkileneceği rotasyon uygulaması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Eğitim camiasının gündemine gelen rotasyon uygulamasının daha önce de gündeme geldiğini belirten Yıldırım, “Bugünlerde gündem de olan öğretmenlerin rotasyonu ile ilgili bir konu var. Yani beli bir süre çalıştıktan sonra öğretmenlerin zorunlu yer değiştirmesi. Bu konu daha önce de gündeme gelmişti. Milli eğitim de çalışan öğretmenlerin 8 yıl çalıştıktan sonra hepsi yer değiştirsin deniyordu. Fakat önceki dönemlerde bu uygulanmadı. Doğrusu da buydu” şeklinde konuştu.

Rotasyon ile öğretmenlerin daha verimli çalışması hedeflendiğini kaydeden Yıldırım, “Bunun iller arası düşünülmesi tam bir facia felaket olur. Düşünün Malatya Anadolu İmam hatip lisesindeki öğretmenler okulu tam benimsemiş verim üst düzeye çıkmış ondan sonra diyorsunuz ki sizin süreniz doldu. Arkadaşlar hepiniz kavimler göçü gibi ayrılıp başka okula gideceksiniz. Yeniden tekrardan başka öğretmenler gelecek. Bu aslında bu okulun yeniden başlaması gibi bir anlamı ifade ediyor. Bu rotasyon düşüncesi çok doğru ve mantıklı olduğunu düşünmüyoruz. Böyle bir düşünce yapılacaksa sadece ve sadece kendi il ve ilçe içerisinde oda süre çok uzun tutulmak kaydıyla belki uygulanabilir. Diğer bana göre faydadan çok zarar getirir. Bunu yıllardır söylüyoruz. Uygulanmak istenen rotasyondan vazgeçilmelidir. Bunun yerine eğitim kalitesi nasıl artırılmalıdır. Buna kafa yorulmalı. Eğitim sistemi, sürekli oynanması eğitimin düzeyinin istediğimiz seviyeye gelmesini engelliyor” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme