Kaynarca Yeşilkonak 2017'de hizmete açılacak

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Kaynarca Mahallesinde yapımı devam eden Yeşilkonak Hizmet Binasında incelemelerde bulundu.

Polat, “Malatya’nın değişen ve gelişen yüzüne katkı sağlayacak modern, çok amaçlı hizmet binalarımız sağlıklı ve düzenli kentleşmenin yüz akıdır” dedi.

Yeşilyurt İlçesinin kültürel, sosyal, sportif yönden gelecek nesillere doğru bir hizmet anlayışı ile taşımak için ilçenin farklı bölgelerindeki Yeşilkonak ve Gençlik Merkezlerinin sayısını artıran Yeşilyurt Belediyesi tarafından projelendirilen ve masrafları hayırsever işadamı Osman Akdağ tarafından karşılanan Kaynarca Mahallesindeki Yeşilkonak Hizmet Binasının inşaat çalışmaları sona erdi.

Haziran ayında temeli atıldıktan sonra hızlı bir çalışma anlayışı sonucunda yapım işlemleri tamamlanan Yeşilkonak Hizmet Binasında incelemelerde bulunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilkonak mahallelerin sosyal dokularına hizmet noktası olduğunu söyledi.

Kaynarca mahallesine kazandırılacak Yeşilkonak Hizmet Binasının yapıldığı arsayı belediyeye bağışlayan ve inşaat masraflarını üstlenen hayırsever işadamı Osman Akdağ’a teşekkürlerini ileten Polat, “Haziran ayında temelini attığımız Kaynarca Mahallesindeki Yeşilkonak Hizmet Binamızda mahalle sakinlerimize kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler alanında hizmetler sunacağız. Yeşilkonak arsasını ve binanın tüm yapım masraflarını üstlenen Hayırsever İşadamı Osman Akdağ’a duyarlı yaklaşımdan dolayı teşekkür ediyorum. Bu binamız Osman Akdağ’ın Belediyemize bağışıdır. Projenin yapım ve kontrol işleri Fen İşleri Müdürlüğümüzün denetimde gerçekleşti. Bizlerde süreci yakından takip ediyoruz. İnşaat çalışmaları sona erdi, mahalle halkımıza yakışan bu binayı hizmete sunacak olmanın gururunu yaşıyoruz. 2017 Yılının ilk günlerinde burayı hizmete açacağız. Yeşilkonak’tan Kaynarca Mahallesi başta olmak üzere Hatunsuyu, Melekbaba ve Çarmuzu mahalle sakinleri faydalanacak. Binamızda eğitim, kültürel ve sosyal faaliyetler alanlarında önemli hizmetler vereceğiz. Bayanlarımızın bilgi ve becerilerini artırmak için çeşitli kurslar açacağız. Öğrenci kardeşlerimize yönelik TEOG sınavlarına yardımcı kurslar açacağız. Hizmet Binamız mahalleye ayrı bir renklilik ve canlılık getirecek. Çalışmalar sırasında ekiplerimize yardımcı olan Muhtarımıza ve Mahalle sakinlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Polat, kültürel, sanatsal ve eğitimsel faaliyetlerin adresi olan Yeşilkonak Hizmet Binalarının mimari yapısı ve işlevsellik durumunun planlı ve sağlıklı kentleşmenin yüz akı olduğunu, binaların hizmet verdiği mahallelerin sosyal yaşam kültürüne canlılık getirdiğini sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme