Kavşak isteyen vatandaşlar yolu trafiğe kapattı

Malatya'da mahallelerine giden yolda kavşak isteyen vatandaşlar karayolunu trafiğe kapattı.

Malatya’da mahallelerine giden yolda kavşak isteyen vatandaşlar karayolunu trafiğe kapattı.

Yeşilyurt ilçesine bağlı Dilek Mahallesi sakinleri, Malatya-Sivas karayolundan mahallelerine giriş noktasında kavşak yapılmayacağını öne sürerek eylem yaptılar. Kepçelerle Malatya-Sivas karayolunu trafiğe kapatan vatandaşlar Sivas güzergahından gelen araçların mahallelerine giriş yapamayacak olmasını protesto ettiler. Vatandaşlar, yaklaşık 20 bin kişinin yaşadığı mahallenin girişinin bu şekilde engellenemeyeceğini ifade ederek duruma tepki gösterdi.

Yol kapatma eyleminin ardından bölgeye çok sayıda jandarma yönlendirilirken trafiği açmamakta direnen vatandaşlar olay yerine yetkililerin gelmesini istedi. Bu sırada kapanan yol nedeniyle mağdur olduğunu söyleyen bazı sürücüler ile eylemciler arasında gerginlik çıktı. Jandarmanın araya girmesi ile olay büyümeden kontrol altına alındı.

Bölgeye gelen İl Jandarma Komutanı Şerafettin Yılmaz, vatandaşlara yapılan eylemin kanunsuz olduğunu belirterek yolun trafiğe açılmasını istedi. Olay yerine gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’da uzun süre yolu kapatan vatandaşları ikna etmeye çalıştı. Konuyu mecliste gündeme getireceğini ifade eden Ağbaba, yolun trafiğe açılarak sürücülerin mağduriyetinin giderilmesini istedi. Ancak yapılan tüm uyarılara rağmen yol açılmayınca Yeşilyurt Kaymakam vekili olan Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz geldi. Kaymakam Yılmaz, iş makinesinin üzerine çıkarak vatandaşlara seslendi. Yılmaz, Vali Mustafa Toprak ve Karayolları Bölge Müdürü ile görüştüğünü ve ilk etapta sinyalizasyonlu bir kavşağın oluşturulacağını söyleyerek, “Yalnız bu noktada bir tesis olduğu için kavşağın Sivas istikametine doğru bir yerde yapılması planlanıyor” dedi.

Bu sırada bazı vatandaşların sözünü kesmesine sinirlenen Kaymakam Yılmaz, “Ya bir dinlesene, eşkıya mısın?” diyerek bağırması üzerine vatandaşta “Eşkıya dağda olur” diyerek tepki gösterdi.

Sözünü kesenlerden kendisini dinlemelerini isteyen Kaymakam Yılmaz, “Bir dinleyin. Ben sizin için çıkıp geldim, sizler için çalışıyoruz” dedi.

Kaymakam Yılmaz’a kullandığı hitabın doğru olmadığını söyleyen vatandaşlar tepki göstermeye başladı. Bunun üzerine Kaymakam Yılmaz, iş makinesinin üzerinden indi. Yaşanan kısa süreli gerginlik sonrası vatandaşlar, sıkıntılarını Kaymakam Yılmaz’a anlatmaya devam ederek sorunlarına çözüm istedi. Jandarma Komando birliğinden de bölgeye destek ekipler geldi. Yaklaşık 3 saat süren eylemin ardından yol yeniden trafiğe açılırken vatandaşlar da olaysız bir şekilde dağıldı.

Bakmadan Geçme