Kar temizleme çalışmaları sürüyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Battalgazi Belediyesi'ne bağlı ekipler, şehir merkezinde karla mücadele çalışmalarına devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesinin kar mesaisi devam ediyor

14 Aralık Çarşamba günü yağan etkili kar yağışı vatandaşlar tarafından sevinçle karşılanırken, kar yağışıyla birlikte karla mücadele çalışmasına başlayan Malatya Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından verilen bilgilere göre, Malatya Büyükşehir Belediyesi karla mücadele çalışmalarına 14 Aralık Çarşamba günü sabah saatlerinde kar yağışı ile birlikte başladı.

Malatya genelinde yol ağının tamamına yakınının yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandığı, açılan birçok yolun ise tipi nedeniyle tekrar kapandığı belirtilen açıklamada, Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı bünyesindeki karla mücadele ekiplerinin gece-gündüz demeden 24 saat esasına göre mücadele çalışması yaptığı kaydedildi.

Kapanan yollar ulaşıma açılıyor

14 Aralık Çarşamba günü kar yağışı ile birlikte tuzlama ve küreme çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yağışın gün boyu sürmesi nedeniyle başta ana arterler olmak üzere mümkün olduğu kadar ana yolları ulaşıma açık tutmak için büyük bir çaba gösterdi. Tuzlama çalışmasının yanı sıra küreme çalışmalarını da sürdüren ekipler, akşam saatlerinde kar yağışının durmasıyla birlikte toplanan karların nakledilmesine de başladı.

Merkez ilçe belediyeleri ile koordineli bir şekilde yürütülen çalışmalara yüzün üzerinde ekip ve araç katılırken, personel sayısının ise bine yaklaştığı kaydedildi.

Binlerce kilometre yol ulaşıma açıldı

Büyükşehir Belediyesi ekipleri karın yağdığı ilk günde, tipi nedeniyle karla mücadelede büyük zorluklar yaşamasına rağmen, 15 Aralık Perşembe günü sabaha kadar bin kilometre dolayında kapanan yolu ulaşıma açtılar. 15 Aralık Perşembe günü de karla mücadele çalışmalarına yoğun bir şekilde devam edep ekipler, akşam sat 16.00 itibariyle 2 bin kilometre dolayında yolu daha ulaşıma açarak, toplamda 3 bin kilometre dolayında yol açma çalışması gerçekleştirdiler.

Vatandaşlardan destek

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan yolların açılması ve kaldırımların bir anda temizlenmesinin mümkün olmadığı belirtilerek, başta esnaflar olmak üzere vatandaşların da destek olması gerektiği belirtildi. Bazı esnaflar dükkanlarının önünü temizleyerek karla mücadele çalışmalarına destek olduğu belirtilerek, bu mücadele tüm esnaf ve vatandaşların katılması istendi.


Battalgazi Belediyesinin karla mücadelesi devam ediyor

Battalgazi Belediyesi tarafından Salı gecesi başlayan yoğun kar yağışı sonrası, karla mücadele çalışmaları aralıksız devam ediyor. 

Battalgazi Belediyesi karla mücadele ekipleri, ana caddeler başta olmak üzere ilçe merkezindeki cadde ve sokaklarda yaya ve araç trafiğinin rahat bir şekilde sağlanması için çalışmalarını gece gündüz sürdürüyor. Kar ve buz tutan kaldırımların temizlenmesi için yoğun bir çalışma sürdüren Battalgazi Belediyesi Karla Mücadele ekipleri, mahalle yollarını buzlanmalara karşı tuzlama çalışmalarına ağırlık verdi. Okulların Cuma günü eğitim-öğretime devam edecek olması nedeniyle okul önlerinde de tuzlama çalışması gece boyu devam edecek.

Konu ile ilgili olarak Battalgazi Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Malatya’da etkili olan kar yağışı sonrası, belediyemiz sorumluluk alanında karla mücadele çalışmaları etkin bir şekilde devam etmektedir. Kar yağışının sona ermesi ile birlikte mahalle yollarının açılmasına ağırlık verilerek, mahalle yolları ulaşıma açılmış olup, belediyemiz sorumluluk alanında kapalı mahalle yolu bulunmamaktadır. Buzlanmalara karşı ise, yollarda ve okul önlerinde tuzlama çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Karla mücadele kapsamında ilçe merkezinde bulunan Yeni Cami Meydanı başta olmak üzere ana cadde ve sokaklara öncelik verilirken, ana caddelere bağlantı yolları ile ara sokaklarda da çalışmalar devam ediyor. Battalgazi Belediyesi olarak, halkımızın mağdur olmaması için karla mücadele çalışmaları aralıksız sürdürülmektedir” diye konuştu.

Bakmadan Geçme