Kale ilçesi Cumartesi gününü iple çekiyor

Kale Belediye Başkanı Cemal Akdemir, Kale için hazırladıkları bir kısım projelerin Cumartesi günü Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin katılımıyla start alacağını söyleyerek, ilçe olarak Cumartesi gününü iple çektiklerini söyledi.

Kale Belediye Başkanı Cemal Akdemir, Kale için hazırladıkları bir kısım projelerin Cumartesi günü Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin katılımıyla start alacağını söyleyerek, ilçe olarak Cumartesi gününü iple çektiklerini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da düzenlenen Malatya Tanıtım Günleri etkinliğine katıldıktan sonra Ankara’da bir dizi temaslar gerçekleştirdiğini söyleyen Belediye Başkanı Akdemir, “İlk olarak Malatyalı milletvekillerimize ziyarette bulunduk. İlçemizde yapılabilecek projeler ve yatırımlar ile ilgili bilgi alışverişleri yaptık. Kendileri, bizleri sıcak bir şekilde karşıladılar. Sonrasında da Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci Beyefendi bize kabul etti. İlçemizle ilgili taleplerimizi ilettiğimiz Bakanımıza, kemikleşmiş olan Ürüsnü Barajı meselesini arz ettik. Kendisi de bu konuyla ilgili olarak Kalkınma Bakanı ile görüşeceğini belirtti. Akabinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Akif Özkaldı ile de görüştüm. Özel olarak kendisini ziyaret ettim. Orman ve Su işleri Bakanlığı Genel Müdürü de oradaydı. Onlara da Ürüsnü Barajı ile ilgili bütün bilgileri aktardık. İsteklerimizi yeniden dile getirdik. Bu arada TBMM’de bulunduğumuz süre zarfında Spor Toto Teşkilatı Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile de görüştük. Daha önceden de kendilerinden isteklerimiz vardı. İlçemize öncelikle su sporlarıyla ilgili projeler, sonrasında sentetik çim saha yapılması adına söz aldık. Kısaca hem İstanbul hem de Ankara ziyaretlerimizi hayli verimli geçti. Büyük ümitlerle ilçemize döndük” ifadelerini kullandı.

Başkan Akdemir Kale için hazırladıkları bir kısım projelerin Cumartesi günü Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin katılımıyla start alacağını söyleyerek, Cumartesi günkü organizasyon için hazırlıkların aralıksız devam ettiğini kaydetti. Cumartesi günü farklı etkinlikler de düzenleyeceklerini aktaran Akdemir, bütün vatandaşları Cumartesi günü Kale’ye davet ettiğini söyledi. Akdemir, hazırladıkları projelerin Kale’nin çehresini değiştireceğini ifade ederek, “Kale’nin girişinde, yaklaşık elli dönüm arazi üzerinde yaptırdığımız bin 400 kişilik düğün salonumuzun ihalesini yaptık. O bölgede bir de hizmet binamız olacak. Ayrıca ailelerin dinlenip piknik yapabileceği alanlar da oluşturulacak. Yüzülebilir alanlar yapmayı düşünüyoruz. Su sporları festival alanı ve göl kenarı kamp alanı oluşturacağız. Kale Belediyesi olarak, ayrıca park alanları ve ağaçlandırma çalışmalarına da önem veriyoruz. Yayla turizmi için projelerimiz var. Sosyal tesis alanımızın bulunduğu mevkiden Çanakçı Köyü Yaylası’na teleferik yaparak insanlarımızı yaylanın güzelliklerine taşıyacağız. Paraşütçülük ve motokros aktiviteleri için çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.

Bakmadan Geçme