Kale'de sokaklara parke taşı örülüyor

Malatya'nın kale ilçesindeki mahalle ve sokaklar için hayata geçirilen kilit taşı projesi sürüyor.

Kale Belediye Başkanı Cemal Akdemir, mahallelerin sokaklarını ilmek ilmek işleyen kilit taşı projesinin hızla sürdürüldüğünü söyledi. ilçe halkını çamurdan kurtarmak istediklerini belirten Belediye Başkanı Akdemir, “Sözkonusu yollara daha önce araçlar giremiyordu. Vatandaşlarımız yürürken oldukça zorlanıyordu. Artık kilit taşlarla yollar kullanışlı hale geldi” dedi.

İlçe halkının da hizmetten son derece memnun olduğunu kaydeden Başkan Akdemir, “Bent Mahallesindeki vatandaşlar, bu gayretli çalışmayı taktirle karşılıyor ve minnettar olduklarını ifade ediyor. Bazı vatandaşlar hayatlarında ilk defa bir hizmetin geldiğini söylediler. Bunları duyunca daha da mutlu olduk” ifadelerini kullandı. Vatandaşın hizmeti gördükçe sorgular hale geleceğini de savunan Akdemir, “Şimdi yolu olmayan köylerde başvurular yapılıyor. Vatandaşlar yol istiyor” dedi.

Bazı mahalle sakinlerinin İstanbul’da yaşadığını anlatan Başkan Akdemir, “Bizi arayıp, yollarımızı yapmışsınız artık gönül rahatlığıyla arabamızla geleceğiz diyorlar” şeklinde konuştu. 

Şu ana kadar bin 500 metrekarelik alana parke taşı döşendiğini anlatan Başkan Akdemir, çalışmaların yaklaşık 15 gündür devam ettiğini açıkladı. Son 1 haftalık çalışmayla birlikte diğer mahallelere geçileceğini aktaran Başkan Akdemir, "Mahallelerimizin yüzde 60’ına yakını, cami çevreleri ve sokak aralarının parke taşı döşemesi tamamlandı. Giriş çıkışın olmadığı sokaklar, yaşanılır hale geldi. Tozdan kirden kurtardık. Kışın da çamurdan kurtuldu. Yaşanılır köy ve mahalle görüntüsü oluştu. Tüm alanlar bittikten sonra da en başa dönülerek bordür taşlarının döşenmesi yapılacak” dedi.

Kilit parke taşı döşemesinin Kale Belediyesi bünyesinde sürdürüldüğünü söyleyen Başkan Akdemir, “Belediyenin parasını muhafaza etmek adına, işi ihale etmiyor, kendi çalışanlarımızla taş döşüyoruz. Kilit taşını satın aldık. Biz işte ürün ve işçiliğiyle birlikte baya maliyetli olduğunu gördük, biz de projeyi kendi çalışanlarımızla yapmaya karar verdik” diye konuştu.

Yorumlar 1

Bakmadan Geçme