İYİ Parti 'daha iyi koordine olmak için' kapatmış!

17 Temmuz'da 'İYİ Parti kira ödeyemediği için ilçe binasını kapattı' haberimizden sonra nihayet İYİ Parti'den elimize bir cevap metni ulaştı. Hem bu cevap metnini hem de yeni sorularımızı sormak istiyoruz.

17 Temmuz’da ‘İYİ Parti kira ödeyemediği için ilçe binasını kapattı’ haberimizden sonra nihayet İYİ Parti’den elimize bir cevap metni ulaştı. Hem bu cevap metnini hem de yeni sorularımızı sormak istiyoruz.

17 Temmuz’da ‘İYİ Parti kira ödeyemediği için ilçe binasını kapattı’ haberimizden sonra İYİ Parti Malatya İl Başkanı Gökmen Kenan Özdal ile Kayısı Haber’in Genel Yayın Yönetmeni Mahir Temur’un telefonda görüştükten sonra gelecek her türlü cevabın aynı şekilde Kayısı Haber’de yayınlanacağı bilgisi verildikten sonra resmi olarak bir cevap metni elimize geçmemişti.

Yaptığımız haberden yaklaşık 11 gün sonra İYİ Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Mehmet Çakantemur imzalı bir “yalanlama metni” elimize ulaştı. Noktasına, virgülüne dokunmadan aynen bu metni yayınlıyoruz ve sonrasında yeni sorularımızı paylaşmak istiyoruz.

“Sitenizde 17 temmuz 2019 tarihinde yayınladığınız  ''İyi Parti kira ödeyemediği için ilçe binasını kapattı'' başlıklı haber içerisinde,İyi Parti Yeşilyurt ilçe binasının kiradan dolayı kapatıldığı ifade edilmiştir.İlçe binamızın taşınması İl Başkanlığı ile Merkez İlçe Başkanlıklarının daha iyi koordine olması amacıyla yaklaşık altı ay önce alınan kararın,gerek seçim dönemi olması gerekse bir yıllık peşin ödenen kira döneminin bitme tarihinin beklenilmesi düşüncesiyle,nisan 2019 ayı içerisinde gerçekleşmiştir.
İlçe teşkilatımız İl binamızda tahsis edilen bölümde faaliyetine devam etmekte olup,İlçe Başkanlığımızın taşınma işlemi Malatya Valiliği Dernekler Masasına  yazılı olarak bildirilmiştir. 
Haberinizle ilgili gerek facebook'ta yorum olarak gereksede sitenizin iletişim adresine messenger üzerinden 17 Temmuz 2019 tarihinde gerekli açıklamada yapılmasına rağmen bugüne kadar sitenizde bu konuda bir açıklanma yayınlanmadığı görülmektedir.
Bu açıklamanın Haber sitenizde aynı kriterlere göre yayınlanmasını aksi takdirde hukuki işlem için gereğini yapacağımızı bilgilerinize  rica ederim.
Mehmet Çakantemur  İyi Parti Yeşilyurt  İlçe Başkanı”

 

Bu cevap metninden sonra sormak istiyoruz.

İYİ Parti Pütürge İlçe Başkanlığınızın bulunduğu binanın kira ödemesi niye yapılmamıştır?
Ödeme yapılmadığı için mülk sahibine senet verilmiş midir?

İYİ Parti Battalgazi İlçe Başkanlığınızın bulunduğu binanın kira ödemesi yapılmadığı için senet verilmiş midir?

Seçim zamanı bir çiçekçi firmasına toplamda 2 bin lira borcunuzdan dolayı ödemesini yapmadığınız için o çiçekçi firmasının İYİ Parti’yi icraya vereceği doğru mudur? Bu icra söyleminden sonra yakın zamanda bir miktar ödeme yapıldığı doğru mudur?

İYİ Parti Kale Belediye Başkan adayınızın seçim masraflarından dolayı matbaa harcamalarınızın ödemesini ne zaman yaptınız?

Seçim zamanı tuttuğunuz bir seçim bürosunun halen elektrik ve su parasını vermediğiniz doğru mudur?

Bu sorular ışığında “‘İYİ Parti kira ödeyemediği için ilçe binasını kapattı” haberimize yalanlama yapmanız ne kadar doğru?

Bu haberimizden sonra telefonda İYİ Parti İl Başkanı Özdal’ın genel yayın yönetmemize “Biz iktidar partisi değiliz. Tabii ki maddi sıkıntılar yaşıyoruz” söyleminden Yeşilyurt İlçe Başkanı’nın haberi var mıdır?

Daha önce AK Parti’den ve MHP’den milletvekili aday adayı olmuş ve şu anda İYİ Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Mehmet Çakantemur’a da sormak istiyoruz:

Yaklaşık 300 bin nüfuslu bir ilçenin parti binasının kapatılıp il binasına taşınmasını “daha iyi koordine olma amacına” bağlamak ne kadar doğrudur? 

Sorduğumuz sorulara 11 gün sonra da cevap verirseniz yine tarafsızlık gereği cevabınızı yayınlayacağımızı belirtmek isteriz. Ayrıca sosyal medya üzerinden yapılan açıklamaları dikkate almıyoruz.

Kayısı Haber

Yorumlar 2
Ecem 31 Temmuz 2019 17:03

Bu kadar kötü bir yönetim bu olsa gerek haliba.enteresan

Akın 31 Temmuz 2019 15:04

Bu iyi partiden bi şey olmaz

Bakmadan Geçme