İstanbul'da terör: 27'si polis, 29 şehidimiz, 166 yaralımız var

İstanbul Beşiktaş'ta düzenlenen terör saldırısı sonrası, ortak basın açıklaması düzenlendi. İçişleri Bakanı Soylu: 27'si polis, 29 şehidimiz, 166 yaralımız var.

Numan Kurtulmuş: Önce seyir halindeki bir araç patlatıldı, 45 saniye arayla iki bomba patlatıldı. Milletimizin başı sağolsun, çok sayıda şehit ve yaralılarımız var.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Beşiktaş Bursaspor hemen akabinde Bursaspor taraftarının tahliyesi sonrası, el düzenekli olduğunu değerlendirdiğimiz bomba yüklü bir araç patlatılıyor, orada olay yerinde şehitlerimiz ve yaralılarımız oluyor. 45 saniye sonra Maçka Parkı'nda yine bağlantılı olduğunu düşündüğümüz canlı bomba fark ediliyor, patlamadan hemen sonra, polislerin hemen ortasında kendisini patlatıyor. Burada içimizin yandığını ifade etmek isterim.

"29 ŞEHİDİMİZ VAR"

Şu anda adli tıp kurumuna sevk edilmiş 29 şehidimiz var. Biri emniyet müdürü, biri emniyet amiri olmak üzere toplam 27 polis arkadaşımız... 166 şu ana kadar tespit edilen yaralılarımız var. Yaralılarımızın büyük kısmı taburcu edildi. yaralılarımızın 23'ünün 17'si şu anda ameliyatta, 6'sı ise yoğun bakımda. 

Kamuoyuna bilgi arz etmek isterim; patlayan aracın tespitinden yola çıkılarak, şu anda emniyet güçlerimizle yapılan operasyon çerçevesinde 10 kişi gözaltına alındı. Ve gerek olayın failleri, gerek olayın tespiti, kimler tarafından yapıldığı konusunda arkadaşlarımız tarafından yürütülüyor.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ: Toplam 106 ambulansla çok sayıda sağlık ekibi ile yaralılarımıza müdahale edilmiştir. Kayıtlı yaralı sayısı 166... Şu anda ameliyat halinde olan 17 kardeşimiz var. 6 kardeşimiz ise yoğun bakımda, 3'ünün durumu oldukça ciddi.

Yorumlar 8

Bakmadan Geçme