İsa Özkan: Kamu yararı var

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, yaptığımız haber sonrasında açıklamalarda bulundu.

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, yaptığımız haber sonrasında açıklamalarda bulundu.

“Darende Belediyesi’nden kafaları karıştıran ihale!” başlıklı haberimizden sonra Kayısı Haber’e açıklama yapan Özkan, 15.12.2021 tarihinde yapılacak ihalenin gününün yanlış yazılması yüzünden iptal edileceğini bildirdi.

Yer altından çıkarılan boruların Makine Kimya Endüstrisi’ne (MKE) verilmesi ile ilgili Karar sorusuna İsa Özkan, Sayıştay ile görüştüklerini ve burada Darende Belediyesi’nin yaptığının kamu yararı yönünde olduğunu söyledi. Kamu yararını düşündüklerini belirten Özkan, “Hurda fiyatı çok düşük. Piyasada bu boruların kilosu 5-6 lira. Ben niye 90 kuruşa satacağıma 5-6 liraya satmayayım? Nakliye fiyatına ben niye MKE’ye vereyim. Burada satıp Darende’nin işini yaparım” dedi.

İhale şartnamesinde 250 ton olarak belirtilen boruların aslında 500 ton olduğu iddiasına ise İsa Özkan, biz tartıp oraya koymadık, dedi.

Özkan, Boruların tartılmadığını ve toplam ne kadarsa satılacağını, ikinci el olarak birim fiyatının belirlendiğini aktardı.

Ayrıca ihale tarihinin Çarşamba yerine Perşembe yazıldığı için ihaleyi iptal ettiklerini vurgulayan Özkan, bir an önce tekrar ihaleye çıkacaklarını belirtti.

Kayısı Haber

Bakmadan Geçme