İnternet medyasına eğitim programı

Basın İlan Kurumu Malatya Şube Müdürlüğü tarafından Fırat Kalkınma Ajansı'na sunulan Malatya ve Elazığ Yerel Basınında İnternet Haberciliğinin Geliştirilmesi Projesi kabul edildi.

Basın İlan Kurumu Malatya Şube Müdürlüğü tarafından Fırat Kalkınma Ajansı’na sunulan Malatya ve Elazığ Yerel Basınında İnternet Haberciliğinin Geliştirilmesi Projesi kabul edildi.

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Genel Sekreterliği, 2019 Yılı Teknik Destek Programı Kasım-Aralık Dönemi Değerlendirme Sonuçlarını kurumun internet sitesinden açıkladı.

Basın İlan Kurumu’ndan alınan bilgilere göre, Malatya ve Elazığ Yerel Basınında İnternet Haberciliğinin Geliştirilmesi Projesi ile üç gün boyunca internet gazeteciliği birçok yönden ele alınacak. Eğitim programıyla Malatya ve Elazığ’da yayınlanan gazetelerdeki çalışanların internet haberciliği konusundaki bilgi ve becerilerinin artırılması, gazetelerin internet haber sitelerinin istenen kalite ve niteliğe kavuşması hedefleniyor.

Gazetelerin dijital ortama uyum sağlaması ve okur sayısının artırılması için internet haber sitelerinin içeriğini oluşturan personele verilecek bu eğitimle, yerel gazetelerin internet haberciliği konusunda geliştirilmesi de amaçlanıyor.

BÖLGESEL KALKINMA İÇİN ÖNEMLİ PROJELER

Kasım-Aralık dönemi kapsamında teslim alınan toplam 28 adet başvurunun 9’unun başarılı bulunduğunu bildirildi. Fırat Kalkınma Ajansı tarafından yapılan açıklamada, Sonuç Odaklı Programlar doğrultusunda belirlenen öncelikler (Yenilikçi Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi, Doğa, Kültür ve Sağlık Turizm Türlerinin Geliştirilmesi, Endüstriyel Gelişme, Kırsal Kalkınma ve Yöresel Ürünlerin Ticarileştirilmesi ve markalaşması) çerçevesinde, bölgedeki kurum ve kuruluşların, bölgesel kalkınma için önem arz eden çalışmalarında eksikliğini duydukları teknik alanlara yönelik uzman desteği sağlama amacıyla Teknik Destek Programı yürütüldüğü kaydedildi.
  

Fırat Kalkınma Ajansının yayınladığı 2019 Yılı Destek Programı çağrısı üzerine Kurumumuz İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından “Malatya ve Elazığ Yerel Basınında İnternet Haberciliğinin Geliştirilmesi” isimli bir eğitim projesi hazırlanmıştır. 

Yerel gazetelerde günlük olarak yayınlanan haberler aynı zamanda gazetelerin çevrimiçi internet sayfalarında da yer almaktadır. Ancak bu haberler dijital ortama aktarılırken haber metinlerinin hazırlanış biçimleri çevrimiçi haberciliğe uygun olmadığı görülmektedir. Haber sitelerinin yapısının düzensiz olması, içerik bakımından kısıtlı olması, metinlerin dijital ortamda dikkat çekecek bir yapıda olmaması gibi nedenlerle yerel gazetelerin haber sitelerinin okur sayısı istenen seviyede değildir. Gazetelerin dijital ortama uyum sağlaması ve okur sayısının artırılması için internet haber sitelerinin içeriğini oluşturan personelin haber içeriği oluşturma ve dijital ortama aktarımı için eğitim alması gerekliliği ortaya çıkmıştır. 

18 SAAT EĞİTİM PROGRAMI DÜZENLENECEK

Malatya ve Elazığ illerinde yayınlanan gazetelerin internet haber sitelerinin iyileştirilmesine yönelik olarak toplam 15 gazetecinin dijital habercilik noktasında bilgi ve becerilerinin güçlendirilerek bölgedeki insan kaynağı ve teknik altyapı dönüşümünün sağlanması hedeflenmektedir. 

Proje ile ayrıca;
-    Haber içeriklerinin dijital mecraya uyarlanması
-    İnternet haberciliğinde medya etiği
-    Dijital ortamda okur sayısının artırılması
-    Reklam gelirlerinin artırılması
-    Haber dilinin iyileştirilmesi
-    Bölgesel haberlerin ulusal çapta yayınlanması
-    Hedef kitlenin sempatisinin kazanılması
-    Gazetelerin tanıtımının geniş kitlelere ulaştırılması

amaçlanmaktadır.

Günde 6 saat eğitim verilerek 3 gün toplam 18 saat çevrimiçi haberciliği eğitimi düzenlenecektir. Eğitim sonunda katılımcılara “Malatya ve Elazığ Yerel Basınında İnternet Haberciliğinin Geliştirilmesi Eğitim Sertifikası” verilecek.

Kayısı Haber

Bakmadan Geçme