İlkokul öğrencilerinden anlamlı davranış

Malatya'da ilkokul öğrencileri, kendilerine mektup yazarak yardım isteyen köy okulu öğrencilerinin bu talebine duyarsız kalmadı.

Malatya’da ilkokul öğrencileri, kendilerine mektup yazarak yardım isteyen köy okulu öğrencilerinin bu talebine duyarsız kalmadı.

Akçadağ ilçesine bağlı Yağmurlu İlkokulu öğrencileri, kent merkezinde bulunan Sümer İlkokulu 3/A sınıfına mektup yazarak yardım talebinde bulundu. Bu mektuba duyarsız kalamayan öğrenciler Okul Öğrenci Meclisi Başkanı Ömer Kaan Toprak koordinesinde aralarında topladıkları hikaye kitabı, kırtasiye ve temizlik malzemelerini temin ederek Yağmurlu İlkokuluna ziyaret gittiler. Okul yetkililerinin de hazır bulunduğu ziyarette öğrenciler getirdikleri malzemeleri kardeş okul ilan ettikleri Yağmurlu İlkokulu öğrencilerine teslim etti. Sümer İlkokulu Müdürü Şükrü Deveceloğlu, Türkiye’de köy okullarında okuyan çocukların sosyal ve kültürel desteğe ihtiyacının bulunduğunu belirterek, "Köy çocukları, ders kitabı ve televizyon dışında başka kaynaklara erişme imkanlarından yararlanamıyor. Açık olan köy ilkokul ve ortaokullarında öğrenci sayısı da taşımalı eğitim yapılmasıyla azalmış durumda. Bu nedenle, sınıf kitaplıklarından ve okul kütüphanelerinden yoksun olarak eğitim gören köy çocuklarının sosyal ve kültürel bakımından desteklenmesi gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Yağmurlu İlkokulunu Sümer İlkokulu ile kardeş ilan ettiklerini de belirten Deveceloğlu, bundan sonra da bu tür yardımların devam edeceğini söyledi. Yağmurlu İlkokulu Müdiresi Kumral Ünsever Yaprak ise, öğrencilerin bu davranışının kendileri için bir sürpriz olduğunu ifade ederek “Böylesine duyarlı okullarımızın var olduğunu görmek bizleri mutlu etti. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Bakmadan Geçme