İki Belediye karşı karşıya geldi!

İnternet altyapısı olmadığı için 500 haneli İkizce Mahallesi'nin sorunları iki belediyeyi karşı karşıya getirdi. Mahir Temur'un haberi...

Covid-19 yüzünden eğitimin uzaktan yapıldığı ülkemizde uzaktan eğitim sorunları tartışılırken Malatya’da 30 bin öğrencinin interneti veya tableti olmadığı biliniyor. İnternet altyapısı olmadığı için 500 haneli İkizce Mahallesi’nin sorunları iki belediyeyi karşı karşıya getirdi.

Özel Haber- Mahir Temur

ÖNCE ANKARA SONRA MALATYA

Malatya merkeze 13 km. uzaklıkta olan İkizce Mahallesi’nin internet altyapısı olmadığı için yerel basın mensuplarına konuşan Muhtar Şahin Erdal’ın konuşmaları FOX TV’de yer alınca önce Ankara Büyükşehir Belediyesi devreye girdi daha sonra bu haberi duyan Büyükşehir Belediyesi’nin hemen devreye girmesi dikkat çekti.

10 Şubat günü İkizce Mahallesi muhtarı Şahin Erdal’ın, “Öğrencilerimiz uzaktan eğitimden faydalanamıyor. Öğrenciler büyük sorun yaşıyor. 500 hanemizde 100 öğrencimiz var. Biz bu konuda girişimlerde bulunduk ama maalesef bir cevap alamadık. Bu sorunun bir an önce çözülmesi gerekiyor” açıklamasından sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi hemen devreye girdi. 

MANSUR YAVAŞ DEVREYE GİRDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden arandığını sosyal medya üzerinden duyuran Muhtar Şahin Erdal, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Malatya’ya bağlı İkizce Mahallesi’nin internet sıkıntısını çözeceğini açıkladı” diye yazdı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin internet sıkıntısını çözeceği bilgisi birçok İkizce Mahallesi sakini tarafından paylaşıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne 13 kilometre uzaklıktaki İkizce Mahallesi’nin internet sorununu 700 kilometre uzaklıktaki Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çözeceği haberi üzerine devreye giren Büyükşehir Belediyesi, İkizce Mahallesi’nin internet sorununu çözeceğini bildirdi.

Basına gönderilen bültende “Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt İlçesi’ne bağlı 500 haneli İkizce Mahallesi’nde öğrencilerin Eğitim Bilişim Ağı’na (EBA) ulaşabilmesini sağlamak ve öğrenim hayatını sürdürülebilir kılmak amacıyla internet sorununu çözüme kavuşturdu” diye ifade edildi.

Bir gün önce “Biz bu konuda girişimlerde bulunduk ama maalesef bir cevap alamadık” diyen İkizce Mahallesi Muhtarı Şahin Erdal’ın bir gün sonra sorunlarının çözüldüğünü belirterek Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür etti.

Şehre 13 km. uzaklıktaki 100 öğrencinin 8 aydır internet sorununu görmeyen belediyelerin, siyasilerin 700 km. uzaklıktaki Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bu sorunu görmesi sonucu devreye giren Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne Kayısı Haber olarak biz de teşekkür ederiz!

Kayısı Haber- Mahir Temur

Yorumlar 1
Fatih 12 Şubat 2021 20:23

MASKİ Hemen yanı başında internet sorunu yok o altyapıyı oraya çekmek 1 günlük iş. Hatta MASKİ basit bir anten düzeneği ile tüm maahlledeki öğrenciler ile internetini paylaşabilir.

Bakmadan Geçme