İhsan Koca: 'Teşekkür etmelerini beklerdik'

AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca gazeteciler ile bir araya geldi. Son zamanlarda eleştiri oklarını üstüne çeken Koca, gazetecilerin sorularını cevapladı.

AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca gazeteciler ile bir araya geldi. Son zamanlarda eleştiri oklarını üstüne çeken Koca, gazetecilerin sorularını cevapladı. ‘Numan Bey biliyorsunuz partimizin genel başkan vekili. Partimizin iki numaralı ismi. Normalde STK’larımızın ve muhtarlarımızın böyle bir organizasyondan dolayı bize teşekkür etmelerini beklerdik. Ama eleştiri geldi. Olabilir. Eleştiri de olabilir.’ dedi.

Uzun zamandır basın mensuplarıyla bir araya gelmediğini vurgulayan İhsan Koca, “Hem bu vesileyle basın mensuplarıyla konuşalım hem de aramıza yeni katılmış basın mensubu arkadaşımız varsa tanışalım, dedik. Amacımız basın mensubu arkadaşlarımız ile bir arada olup sohbet edebilmektir. Varsa eleştirilerinizi ilk ağızdan dinleyebilmektir amacımız” diye ifade etti.

“TEŞEKKÜR ETMELERİNİ BEKLERDİK”
Numan Kurtulmuş’un Malatya’ya geldiği gün yapılan istişare toplantısında Melekbaba muhtarının ve Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın’ın eleştirileri sorulunca, “Numan Bey biliyorsunuz partimizin genel başkan vekili. Partimizin iki numaralı ismi. Normalde STK’larımızın ve muhtarlarımızın böyle bir organizasyondan dolayı bize teşekkür etmelerini beklerdik. Ama eleştiri geldi. Olabilir. Eleştiri de olabilir.” dedi.

Yanlışımız, hatamız veya eksiğimiz olmaz mı, mutlaka olur diye ifade eden İhsan Koca, “Bizler de insanız. Bu eksiğimizin, hatamızın veya noksanımızın asgari nezaket ölçülerine dikkat edilerek ortaya konulmasında gocunulacak bir şey yoktur. Bundan belki faydalanma imkânımız da olacaktır. Özellikle belirtmek istiyorum, eleştiri yapılırken, tavsiye yapılırken, nezaket ölçülerine dikkat edilmesinde daha şık olduğunu düşünüyorum. Orada bir muhtarımız eleştirmiştir, eleştirebilir. Bizler siyasetçiyiz, eleştirilere karşı biraz daha toleranslı yaklaşmalıyız ve davranmak zorundayız. Belki eleştirinin dozu ağır olabilir ama yeter ki kişilik haklarına saldırı taşımasın. Hakaret ve iftira mahiyeti taşımasın. Bunlar olmadıktan sonra eleştirilere katlanmak zorundayız.” diye ifade etti.

 

“DAHA BİR YIL VAR”

Kongre süreci sorusuna ise oy verecek üyelerin tamamlandığını ve delege seçim sürecinin başladığını belirtti. 15 Aralık’a kadar bu delege sürecinin tamamlanmasıyla birlikte Şubat sonu gibi ilçe kongrelerinin başlayacağını ve Haziran sonuna kadar devam edeceğini belirtti İhsan Koca. İl kongresinin ise ilçe kongreleri bittikten sonra başlayacağını ve 2020’nin Kasım ayında il kongresinin yapılacağını ifade etti.

Aday mısınız sorusuna, “Daha bir yıla yakın süremiz var. Bize görev verilirse görevimizi yaparız” diye ifade etti İhsan Koca.

AK Parti İl Başkanı İhsan Koca’ya “ulaşılamıyor” eleştirisi sorulunca İhsan Koca şu cevabı verdi:

“YA TELEFONA BAKACAĞIZ YA DA İŞLERİMİZE BAKACAĞIZ”

“Sizler de takdir edersiniz ki Malatya’da 717 tane muhtarımız var. 717 tane mahalle başkanlığımız var. İlçelerimiz var. İlçe yönetim kurumlarımız var. İlçe teşkilatlarımız var. Mahalle teşkilat yönetimlerimiz var. Belediye meclis üyelerimiz var. Ve resmi kurumlarımız var. Bunların sayısını topladığımızda yaklaşık 2 bin 500, 3 bin kişi ediyor. Bunun sadece 10 tanesi ararsa günde 250 telefon ediyor. Yetişebilmek mümkün mü onun takdirini size bırakıyorum. Şu anda belki 10 defa 20 defa telefonum çalmıştır. Ya telefona bakacağım, hiçbir şeye bakmayacağım. Ya da diğer işlerimize bakacağız. Bizim ilçe teşkilatlarımız var, mahalle teşkilatlarımız var. Bizim ilçe teşkilatlarımızın, mahalle teşkilatlarımızın aktif olabilmesi için, siyasette olunduğunun bilinmesi için devrede olması lazım. Uzak mahallede bir hemşerimiz mahalle başkanımızla görüşmeden, ilçe başkanımız ile görüşmeden direkt il başkanı ile ya da milletvekili ile veya belediye başkanı ile işini halletmeye kalkarsa bizim orada mahalle temsilcisi bulundurmamızın, ilçe başkanı ve ilçe yönetimi bulundurmamızın bir anlamı kalır mı? Biz onları pasivize etmiş olmaz mıyız? Silsileye dikkat edilmeli. Aslında gariban bize ulaşır. Bize ulaşmadığını söyleyen zaten bize ulaşıyor. Tanıyorlar. Ya bir arkadaşımız vasıtasıyla geliyorlar. Ama ulaşması gereken garibanlarımız bizlere ulaşıyorlar.”

Kayısı Haber - Mahir Temur

Yorumlar 1
MURAT 05 Aralık 2019 12:32

Bu adamlar alışmış pohpohlanmaya. eleştiriye tahammülleri yok. beceremediklerinin kendileri de farkında ama işte ne koparırsak o kâr misali devam ediyorlar. Belediyeler desen iş bilmezlerle dolu (başkanlar dahil). siz reisin ititbarını sarsın sonra teşekkür bekleyin ne ala memleket

Bakmadan Geçme