Haluk Cömertoğlu resmen CHP'li oldu

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu AK Parti'den istifa ederek CHP'ye geçti.  

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Binasında düzenlenen törenle CHP'ye üye oldu. 
 

Burada konuşan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, bugün önemli bir gün yaşadıklarını söyleyerek, "CHP Gazi Mustafa Kemal'in kurduğu kökleri tarihimizin derinliklerinden olan ve bu ülkede yaşayan herkesin atmasının, dedesinin bir partisi olan bir parti. Bugünde iktidarın en güçlü alternatifi olan CHP ana muhalefet görevini sürdürüyor." ifadelerine yer verdi. 

Yerel seçimlere CHP olarak en güçlü şekilde hazırlandıklarını dile getiren Kiraz, "Böyle bir süreçte Arapgir'de 10 yıl belediye başkanlığı yapmış aynı zamanda Arapgir'in ve Malatya'nın önemli simalarından biri olan Haluk Cömertoğlu bugün aramıza CHP'ye katılıyor. Ben kendilerine aramıza hoş geldiniz diyorum.Mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum.Bundan sonra halkımıza hizmet etme noktasında birlikte yol yürüyeceğiz.Kendileri partimize üyeliğini yapmış bulunuyor.Cömertoğlu'nun Arapgir Belediye Başkan adaylığı için ismi tarafımızca parti meclisine sunulmuş bulunmakta son söz karar parti meclisimizde değerlendiriliyor" şeklinde konuştu. 
 

Araçları değil amaçları konuştuklarını ifade eden Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ise, "10 yıldır gece gündüz çalışıp insanların ortak bir arada yaşantısını temin etmek ihtiyaç ve hizmetlerinin ayrımsız adalet üzere sağlanması için imkan sağlamak seferberliğinde olduk. Bugüne kadar bizlere destek veren bugüne kadar bizi taşıyan eleştiren her anlamda katkı sunan herkese müteşekkirim." dedi. 

Geldikleri süreç zarfında içinde bulunduğu grup içerinde ayrışmalar yaşandığını ifade eden Cömertoğlu,"Ben Arapgir'de 10 yıldır bir mücadelenin tarafıyım. Mücadelem halkın haklı tarafında olmak istek ve beklentilerini bu konuda durultmak üzeredir. Benim ve istek ve beklentilerimi karşılayan şuan araç olarak gördüğüm ve disipline edilmiş kurumsal yapısını bugünlere taşımız CHP ile birlikte Arapgir belediyesinde halkın istek ve beklentisini kırmadığım sağ ve solun birbirine karıştığı artık bu konuda hizmet odaklı isimlerin öne çıktığı bu dönemde duruş sergilemenin yerinin CHP olduğuna kara verdim. Bu halkın bir isteğidir. Halk kişisel taşeronlakları artık ret etmektedir. Her geçen gün menfaat sarmalına bulaşmış olan kamunun kaynaklarını sürekli yanlı ve yandaş üçgeninde değerlendirildiği ve dışlandığı şu dönemde bu duruşun şart olduğunu düşünüyorum" diye konuştu. 
 

Yapılan konuşmaların ardından CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz tarafından Başkan Cömertoğlu'na CHP rozeti takıldı.

Bakmadan Geçme