Halep için yardım kampanyası

Malatya'da 63 sivil toplum kuruluşu (STK), rejim ve Rusya'nın ağır bombardımanı altında binlerce insanın katledildiği Halep için yardım kampanyası başlattı.

Aralarında İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH), Memur-Sen Malatya Şubesi gibi STK'ların bulunduğu 63 STK üyeleri, Soykan Meydanı Yeni Camii önünde Malatya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adı altında toplanarak ağır bombardıman altındaki Halep'te yaşanan insanlık dramına dikkat çekip, yardım kampanyası başlattı. Grup adına konuşan Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Kerem Yıldırım, Suriye'de korkunç bir katliam yapıldığını ifade ederek, “Türkiye dışında bütün dünya tiyatro seyreder gibi izlemekten başka bir şey yapmıyor. İnsanlığın vicdanı körleşmiş, merhameti donmuş vaziyette. Bizi asıl kahreden ise İslam dünyasının vurdumduymazlığı. Türkiye'den başka bir ülkeden elle tutulur bir gayret göremiyoruz” dedi.

Halep’te hiçbir yardım girişine izin verilmediğini kaydeden Yıldırım, “Ey Müslüman kardeşim gözünü aç, oyun büyük, hedef sensin, hedef benim ve hedef tüm Müslümanlar. Rejim ve Rusya her gün sivillere yönelik bombardımanlarını sürdürüyor. Halep, şer ittifakı tarafından ablukaya alınmış, çocuk, yaşlı kadın demeksizin hastaneler ve okullar bombalanmakta ve hiçbir yardımın girişine izin verilmemektedir. Hava saldırılarına karşı kendilerini koruyabilecek imkanlardan yoksun olan Halep halkı, çok ciddi zorluklar altında sürdürdükleri hayatta kalma mücadelelerine bir de açlıkla mücadeleyi eklemiş, Müslümanların insaflı ve vicdanlı ellerinin kendilerine uzanmasını bekliyor. Her gün onlarca saldırıya hedef olan Suriye’de şimdi de ekmeğin ham maddesi olan un sıkıntısı had safhaya ulaşmış durumdadır. Suriye'de çok ciddi şekilde un sıkıntısı yaşanıyor, öyle ki başta Halep olmak üzere Suriye'deki çok sayıda fırın un temin edilemediği için kapanmıştır. Kış geliyor, insanların özellikle un ve ilaç olmak üzere insani yardıma ihtiyacı daha da artacaktır. Hava saldırıları sonrasında ölüm kalım savaşı veren halk şimdi de açlık tehlikesiyle karşı karşıyadır. Suriyeli kardeşlerimize yardım elimizi uzatmazsak çok sayıda kardeşimiz açlıktan hayatını kaybedecek. O yüzden geç olmadan Suriyeli kardeşlerimizin çığlığına ses verelim” diye konuştu.

Yıldırım, 15 Temmuz da Türkiye'de emperyalistlerin yenilgiye uğratıldığını dile getirerek, "Emperyalistlerin Suriye üzerinden hedeflerine ulaşmalarına izin vermemeliyiz" dedi. Yıldırım, “Durumun vahametine istinaden Malatya halkına, sivil toplum kuruluşlarına ivedi olarak ‘Her evden bir çuval un, sofralarına bir ekmek de sen koy' düşüncesinden hareketle Malatya sivil toplum kuruluşları olarak 'Suriyeli kardeşin ekmek bekliyor, bir çuval un da sen koy' diyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Suriyeliler ve tüm dünyadaki mazlumlar için dua edildi.

Bakmadan Geçme