Hakan Er: Öğretmenler, istikbal ve istiklalimizin mimarlarıdır

Kayısı Haber imtiyaz sahibi Hakan Er, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Hakan Er, mesajında, “Bilindiği üzere 24 Kasım 1928 tarihi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmenlik” ünvanının verildiği tarihtir. Güzel Türkiyemizde de 1981 yılından beri 24 Kasım tarihi, Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

Elbetteki Aziz Türk Milleti’nin her bir ferdini, dar ve köhne fikir karanlıklarından kurtaran, fertlerin inançta, düşüncede, bilimde, kültürel ve sosyal alanlarda gelişimine önemli katkılarda bulunan değerli öğretmenlerimizi sadece bir günde anmak ve hatırlamak doğru bir yaklaşım değildir. Ancak, unutulmaya yüz tutmuş değerlerimiz arasında “öğretmen” vasfının değerini genç nesillerimize aktarmak için de 24 Kasım Öğretmenler Günü, bir vesile olması bakımından son derece önemlidir” ifadelerine yer verdi.

Türk Milletinin fertlerinin yetiştirilmesinde öğretmenlerin önemine değinen Hakan Er, “Çocuklarımıza adeta bir anne, bir baba şefkati ile fedakârca emek veren, geleceğimizi inşa edecek vatan evlatlarının kişilik sahibi, ahlaklı, bilinçli, Türk gelenek, görenek ve kültürü ile yoğrulmuş birer fert olmaları yolunda büyük emekleri olan öğretmenlerimize, Türk Milleti olarak her zaman minnettarız. Nitekim Aziz Atatürk de ‘Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir’ veciz sözüyle öğretmenlerin Aziz Türk Milletinin istikbal ve istiklalinde nasıl bir yeri olduğunu açıkça ifade etmiştir” şeklinde konuştu.

Hakan Er mesajını şu temennilerle noktaladı: 

“Bu düşüncelerle başta Başöğretmen Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Türk Milletine hizmet aşkıyla görev yaparken şehadet şerbeti yudumlamış tüm şehit öğretmenlerimizi rahmet, özlem ve şükran ile yad ediyor, değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü tüm kalbi duygularımla tebrik ediyorum”
 

Bakmadan Geçme