Ekim ayının, meme kanseri bilinçlendirme ayı olması nedeniyle etkinlikler düzenlenmeye başladığı bildirildi.
Malatya'daki hastanelerde, Hastane Afet ve Acil Eylem Planı (HAP) kapsamında 2019 yılı HAP eğitim ve tatbikatlarının tamamlandığı bildirildi.
Kulak çınlaması, kulak tıkanmasına yol açan basit sebeplerden, kulakla ilgili enfeksiyon ve tümörlere kadar birçok sebebe bağlı olarak ortaya çıkabiliyor. Sanıldığı kadar basit olmayan çınlama, ciddi hastalıkların habercisi de olabiliyor. Kulak çınlamasını dışarıdan hiçbir ses veya uyaran olmadığı halde duyulan çınlama, uğultu, şırıltı, düdük gibi seslere kulak çınlaması olarak tanımlayan Medicana Kadıköy Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ünal Bayiz, önemli bilgiler verdi.
Gaziantep'te yaşayan Ali Bozoğlan, 6 yıl önce geçirdiği kalp krizi nedeniyle değişmesi gereken kalp kapağı Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk kez kapalı operasyonla değiştirildi.
Toplumda alt ıslatma olarak da bilinen idrar kaçırma sorununa, özellikle çocuklarda çok sık rastlanıyor. Üstelik alt ıslatma, bazı çocuklarda hem gece hem gündüz meydana gelebiliyor. Çocukluktan itibaren baş gösteren bu sorunun tedavi edilmezse daha büyük sıkıntılara yol açabileceğini belirten İstanbul Gelişim Üniversitesi'nden Fizyoterapist Öğr. Gör. İlknur Atkın 'İleriye dönük psikolojik sorunlar, hem çocuk hem aile açısından yıpratıcı bir süreç oluşturabilir' dedi.
Dünya karaciğer naklinde ikinci olan İnönü Üniversitesi'nde gerçekleştirilen 'Karaciğer Tümör Günleri ile canlı vakalarda karaciğer tümörlerinin tedavisinde önemli bir yöntem olan radyoembolizasyon ele alınıyor. Bu yöntemi kullanan dünyanın saygın merkezlerinde görevli Türk hekimlerin katıldığı eğitimlere 26 ilden 60 hekim katılıyor.
Okulların açılmasıyla birlikte uzmanlardan ailelere okul çantaları konusunda çeşitli uyarılar da gelmeye devam ediyor.
İstinye Üniversitesi, Avrupa'nın en büyük kanser araştırmaları organizasyonu olan EORTC'nin (European Organisation For Research And Treatment Of Cancer) 14'üncü Yıllık EORTC PatoBiyoloji Grup Toplantısı'na ev sahipliği yapıyor. 12-14 Eylül arasında gerçekleşen toplantıya yaklaşık 22 ülkeden araştırmacı yer alıyor. Uzmanların 'kanser çalışmalarının mutfağı' olarak tanımladığı patobiyoloji için önemli çalışmaların anlatıldığı toplantıda, İstinye Üniversitesi'nden de 3 araştırmaya yer verildi.
14 Eylül'de kutlanacak olan Dünya İlk Yardım Gününde bu yıl 'Ayrımcılık ve Dışlanma Yapmadan Herkes için İlk Yardım' teması işlenecek.
Erkeklerde en sık görülen kanserler arasında yer alan prostat kanseri, üzerinde en çok araştırma yapılan kanserler arasında bulunuyor. Tanı ve tarama programlarındaki yenilikler prostat kanseri tanısı alan hasta sayısına yansıyor. Dünya Prostat Kanseri Farkındalık Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Prostat Kanseri Derneği Genel Sekreteri ve Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Faruk Yencilek, tüm dünyada kanser tanısı alan her 4 erkekten 1'nin prostat kanseri olduğunu ifade ederek, 'Bu noktada iyi haber şu ki, prostat kanserli hasta sayısının artmasına karşın, erken tanı ve tedavideki yenilikler sayesinde, prostat kanserine bağlı ölüm oranları yaklaşık yüzde 60 oranında azaldı' dedi.
Op. Dr. Kerem Bıkmaz, fazla kiloların eklemlere zarar verdiğini söyledi.
Psikiyatrist Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney, her kırk kişiden birinde panik atak hastalığının görüldüğünü belirterek, 'Bu tür durumlarda, kişinin yanında kalınmalı, neye ihtiyacı olduğu sorulmalı, kullandığı bir ilaç olup olmadığını varsa yanında olup olmadığı sorulmalıdır. Sakin kalınmalıdır, bu, moral motivasyon açısından önemlidir' dedi.
Okulların açılmasına kısa bir süre kala kırtasiye alışverişleri hız kazandı. Merdiven altı kırtasiye ürünleri, kokulu silgi ve simli kalemler konusunda velileri uyaran Kıdemli Kitabevi Kırtasiye Yönetim Kurulu Başkanı Selim Varıcı, 'Her noktadan alışveriş yapılmamasını tavsiye ediyoruz. Kokulu silgiler ve simli kalemler çocukları cezbediyor. Ufak çocukları oldukları için onlara heves edip almak istiyorlar. Bunlar da kanserojen olma riski biraz daha fazla. Biz bunları özellikle satışa sunmuyoruz' dedi.
Çocukluk çağı egzaması diye adlandırılan ve bir çeşit alerjik deri rahatsızlığı olan 'atopik dermatit' hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Ayhan Söğüt, çocuklarda yaşanan bu rahatsızlığa kimyasal içeren çamaşır ağartıcıları ve yumuşatıcıların sebep olabileceğini belirtti.
Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erdal Aktürk, 1 Eylül tarihi itibariyle akşam 20.30'dan sonra ziyaretçi kabul edilmeyeceğini söyledi.
İstanbul'da uzun süredir kolundaki kırık nedeniyle tedavi gören ve sonuç alamayan 11 yaşındaki Musa, Malatya'da özel bir hastanede sağlığına kavuştu.