FÜDER Başkanı Hakan Er: 18 Mart, Türk Milletinin kaderinin yazıldığı gündür

Kısa adı FÜDER olan Fırat Havzası Tıbbi Cihaz Üreticileri ve Tedarikçileri Derneği Başkanı Hakan Er, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

FÜDER Başkanı Hakan Er açıklamasında, Çanakkale Zaferi’nin Türk Milletinin yeniden diriliş mücadelesi olduğunu dile getirdi. Bundan tam 103 yıl önce kazanılan zaferle Türk Milletinin adeta kaderinin yazıldığını ve hiçbir güç ve kuvvetin bu Türk Milletinin bağımsızlığına ve istiklal sevdasına galip gelemeyeceğinin dünyaya haykırıldığını ifade eden Hakan Er, “Çanakkale’de yüce milletimiz, sadece bir zafer kazanmamış, tüm dünyaya Türk Milletinin kalbinde ve ruhunda var olan iman ve mücadele gücünü de tüm dünyaya ispatlamıştır. Zillete kapılmışların, barbarların, olanca kuvveti ile cüret ettikleri istilaya karşı, bu aziz millet etten duvar örerek karşılık vermiş ve bütün sinsi planlar, açık-gizli haçlı emelleri, alçakça kuşatma ve yok etme çabaları, Çanakkale’de cansiperane mücadele eden aziz şehitlerimizin kanlarında boğulmuştur” şeklinde konuştu.

Çanakkale’nin, Anadolu’nun dört bir yanından cepheye koşan neferlerle, Mehmetçiğe çorap örüp gönderen annelerle, bütün bir milletin yüreğinden semaya yükselen dualarla zafere dönüştüğüne vurgu yapan Er, “Metrekareye 6 bin merminin düştüğü Çanakkale’yi, saçları kınalanarak Allah’a, vatana, millete kurban olsun diye cepheye gönderilen Kınalı Hasan gibi nicelerini, 276 kiloluk koca topu sırtına alarak batmaz denilen nice gemileri boğazın sularına gömen Seyit Onbaşı’ları, Arıburnu, Anafartalar ve Conkbayırı’nda eşine rastlanmamış mücadele azmini ateşleyen Mustafa Kemal’i unutmamamız ve Aziz Milletimizin yüreği vatan aşkıyla yanan her gönülde bu destanı yaşatmamız, boynumuzun borcudur” ifadelerine yer verdi.

FÜDER Başkanı Er, mesajını şu sözlerle noktaladı:

“Dün Çanakkale’yi geçme hayali kuranlar, bugün de farklı yöntemlerle ve başka planlarla sinsi emellerini gerçekleştirme sevdasındadır. Yüreğimizde taşıdığımız imanımızla ve damarlarımıza nakşolmuş Türklük şuuru ile bütün bir millet olarak birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmemiz, dün olduğunu gibi bugün de önem arz etmektedir. Biz Çanakkale ruhunu milletimizin bağrında yaşattığımız sürece, hiçbir zillet çukuru bizi içine çekemeyecek, düşmanın hiçbir hain emeli gerçekleşemeyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, devleti, vatanı, milleti, bayrağı ve ezanı için canlarını seve seve feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla yad ediyorum.”

Bakmadan Geçme