Fiyatına rağmen ıhlamur rağbet görüyor

Soğuk kış aylarında vatandaşların gribe karşı en çok tercih ettiği ürünler arasında yer alan ıhlamur kilo fiyatı neredeyse altınla yarışır hale geldi.

Kış aylarında soğuk algınlığına ve diğer rahatsızlıklara iyi gelen ıhlamur fiyatına rağmen vatandaşlar tarafından tercih ediliyor. Malatya da 20 yıldır aktarlık yapan Erdal Yıldırım, kış aylarında ıhlamurun çok fazla rağbet olması ve üretimin az ve zor olmasından dolayı fiyatlarının kış ayların da 170 TL’ye kadar çıktığını söyledi.

Aktar Fahri Kiğılı ise kışın üşütme soğuk algınlığı boğaz enfeksiyonu gibi hastalıkların tedavi edilmesi için vatandaşların bitkisel ürünleri tercih ettiğini kaydetti. Kiğılı, “ Kış aylarında en çok Ihlamurla beraber zencefil, helvacan tarçın kaynatıp tüketiyorlar. Çiçek olan ıhlamurun kilosunu 140 liradan yaprak olan 100 liradan satıyoruz. Çiçek olan çok rağbet görüyor. Ihlamurun uzun süre kısık ateşte kaynatılması gerekiyor. Suyu bittikten sonra bir daha su ekleyebilirler. Çay gibi değil kaynadıkça özü çıkıyor. Ve faydası görülüyor. Kış aylarında genelde soğuk algınlığı öksürük, bronşit gibi hastalıklara karşı etkili oluyor. Bu ayda bayağı rağbet görüyor” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme