Filistinli çocuğun ölümüyle ilgili 5 kişi tutuklandı

Belçika'da Fedasil iltica merkezinde Filistinli 9 yaşındaki Daniel'in ölü bulunmasının ardından dün gözaltına alınan 5 Filistinli tutuklandı.

Belçika’da Fedasil iltica merkezinde Filistinli 9 yaşındaki Daniel’in ölü bulunmasının ardından dün gözaltına alınan 5 Filistinli tutuklandı.

Belçika’nın Flaman bölgesinde Anvers şehrine yakın Broechem iltica merkezinde 9 yaşındaki Daniel isimli Filistinli çocuğun ölü bulunmasından sonra gözaltına alınan 5 kişi ifadelerinin ardından tutuklandı. 26 yaşındaki annesi ile 4 aydır Broechem iltica merkezinin C blokunda kalan Daniel’in ölü bulunmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında 5 Filistinli tutuklandı. Antwerp Cumhuriyet Başsavcılığından Kristof Aerts yaptığı açıklamada, “Soruşturma kapsamında elde edilen bulgular, Filistinli çocuğun rehin alındığı ve cinayete kurban gittiği yönünde. Filistinli Daniel’in teyzesi salı günü 100 bin euro fidye vermediğiniz takdirde Daniel’i sağ görmeniz mümkün değil mesajı aldı. Bu soruşturma kapsamında çok önemli bir ipucu. Tutuklanan 5 Filistinliden 3’ü de Broechem iltica merkezinde kalıyordu. Tutuklananlar ise 19, 20, 21, 24 ve 34 yaşında. Soruşturma kapsamında Anvers’te bazı evlere baskın düzenlendi. Yapılan evlere yönelik baskınlarda herhangi bir ipucu bulunmadı” ifadelerini kullandı.

1 Filistinli tutukluluğuna itiraz etti

Tutuklanan 5 Filistinliden 1’i tutukluluğuna itiraz etti. 21 yaşındaki zanlının avukatı Danny Francet, müvekkilinin serbest bırakılması gerektiğini ve haksız yere tutuklandığını savundu.

Vücudu kısmen gömülü halde, çeşitli tanıklara göre elleri ve ayakları bağlı şekilde iltica merkezinin hangarlarından birinin arkasındaki çukurda bulunan Daniel’in amcası ise Broerchem iltica merkezinin kapısına kilit vurulmasını isteyerek, “İltica merkezinde can güvenliği olmadığı ortaya çıktı. Ne acı ki 9 yaşındaki yeğenim Daniel iltica merkezinde güvenlik zafiyeti nedeniyle hayatını kaybetti” şeklinde konuştu.

Daniel’in babasının Lübnan’da mülteci kampında bulunduğu, annesinin de Belçika’ya gelmeden önce Lübnan’daki mülteci kampında kaldığı belirtildi.

Bakmadan Geçme