Evkur Yeni Malatyaspor'da Süper Lig coşkusu

TFF 1. Ligin 33. haftasında sahasında Boluspor ile 1-1 berabere kalarak Süper Lige çıkan Evkur Yeni Malatyaspor'da Teknik Direktör İrfan Buz, futbolcular ve yönetim maç sonu büyük coşku yaşadı.

TFF 1. Ligin 33. haftasında sahasında Boluspor ile 1-1 berabere kalarak Süper Lige çıkan Evkur Yeni Malatyaspor’da Teknik Direktör İrfan Buz, futbolcular ve yönetim maç sonu büyük coşku yaşadı.

Maç sonu açıklamalarda bulunan Evkur Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan Buz, çok zor bir şampiyonluk kazandıklarını söyleyerek, “Çok uykusuz geceler geçirdik, vücudumuzda zaman zaman yaralar da çıktı ama sonuçta Cenabı Allah bizi muvaffak eyledi” dedi.

Konuşmasına Anneler Gününü kutlayarak başlayan İrfan Buz, “Bugün şampiyon olduk, ben bu yolda bana büyük destek veren anneme, babama, tüm aileme ve ekibime çok teşekkür ediyorum. Onlar olmasaydı zaten buralara gelemezdim. Yine taraftarlarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yolumuz inanılmaz derecede dikenliydi, çok uykusuz geceler geçirdik, vücudumuzda zaman zaman yaralar da çıktı ama sonuçta Cenabı Allah bizi muvaffak eyledi. En çok sevindiğim şey buradaki insanları ayağa kaldırdık ve Yeni Malatyaspor’u Süper Lig’e taşıdık. Bunu öncelikle birilerinin idrak etmesi gerekiyor. Geçen sene bu takımı aldığımızda herkes ‘Küme düşecek’ demişti. Biz bu takımı proje olarak aldık ve ‘Burada bir şeyler değiştireceğiz’ dedik. Gerçekten de bunu başardık. Bunda tabi ki yönetimimizin de büyük payı var. Ben yönetimimize de çok teşekkür ediyorum. Bize çok ama çok destek oldular. Allah emeği geçenlerden razı olsun” ifadelerini kulladı.

Buz, konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Ben şu konuda mütevazı olamayacağım; Eskişehir ile mi şampiyon olmak zor? Göztepe ile mi? Sivas ile mi? yoksa Evkur Yeni Malatyaspor ile mi şampiyon olmak zor?

Tabii ki bizim şartlarımız daha zordu ama başaran biz olduk. Herkes hesap yaptı ama en güzel hesabı Cenabı Allah yaptı. Bütün Malatya’ya hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Evkur Yeni Malatyaspor oyuncusu Ahmet Aras ise, “Şampiyonluktan dolayı çok mutluyuz. Bu Şehir sonuna kadar Süper Lig’i hak ediyordu. Biz de bunu başardık, her şey çok güzel, ambiyans çok güzel. Malatya için hayırlı olsun. Çok yoğun bir mücadele verdik, bu maçta bir kulağımız da Eskişehir’deydi. Oradan da mutlu haber gelince bizim için bayram havası oldu” dedi.

Maç sonu duygularını paylaşan Evkur Yeni Malatyaspor’un başarılı kalecisi Ertaç Özbir de, “Söyleyecek bir şey yok, şampiyonluk geldi. Bu şehre en güzel hediyeyi verdik. Çok mutlu ve gururluyuz. Şampiyonluğu bütün Malatyalılara armağan ediyoruz” şeklinde konuştu.

Evkur Yeni Malatyaspor Basın Sözcüsü Erdal Gündüz ise, “Bu yolda bize destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz. Futbolcularımızı tebrik ediyoruz. Malatya’ya hayırlı, uğurlu olsun, çok mutluyuz” dedi.

Evkur Yeni Malatyasporlu futbolcu Osman Fırat da, “Çok mutluyuz, sezon başından beri hedefimiz belliydi onu da başardık. Bütün Malatyalılara armağan olsun. Bundan sonra tek amacımız doyasıya sevinmek” değerlendirmesinde bulundu.

İş adamı Cemal Turgut ise, “Şampiyonluk Malatyamıza hayırlı, uğurlu olsun. Öncelikle ben taraftarımıza teşekkür ediyorum, çünkü hep onların duasıyla biz buralara geldik. Allah onlardan razı olsun, inşallah Süper Lig’de kalıcı oluruz” şeklinde görüş bildirdi.

Boluspor cephesi

Maç sonu açıklamalarda bulunan Boluspor Teknik Direktörü Fuat Çapa da, “Her iki taraf adına da çok iyi bir karşılaşma oldu. Bir tarafta şampiyonluk bekleyen taraftar ve oyuncu grubu diğer tarafta da biz vardık. Biz oyuna çok disiplinli ve kontrollü başladık, beklediğimiz golü de bulduk. 1-0’dan sonra üç tane çok net pozisyonumuz vardı ama maalesef değerlendiremedik. Evkur Yeni Malatya da, Eskişehirspor maçının skoru ile bazı riskler aldı ve beraberliği yakaladı. Malatya’yı tebrik ediyorum, sezon başından beri istikrarlı oldular ve şampiyonluğu sonuna kadar hak ettiler. Bundan dolayı hem Malatya şehrini hem futbolcuları hem de Yeni Malatya takımını tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme