Evkur Yeni Malatyaspor, başarısını şampiyonlukla taçlandırmak istiyor

TFF 1. Lig'in 33. haftasında Boluspor ile 1-1 berabere kalarak Süper Lig'e yükselmeyi garantileyen Evkur Yeni Malatyaspor, bu başarısını şampiyonlukla taçlandırmak istiyor.

TFF 1. Lig’in 33. haftasında Boluspor ile 1-1 berabere kalarak Süper Lig’e yükselmeyi garantileyen Evkur Yeni Malatyaspor, bu başarısını şampiyonlukla taçlandırmak istiyor.

1986 yılında Malatya Belediyespor ismiyle kurulan ve 2010 yılında alınan kararla Yeni Malatyaspor olarak adı değiştirilen Evkur Yeni Malatyaspor, tarihinde ilk kez Süper Lig’de mücadele edecek olmanın sevincini yaşıyor. Malatyaspor’un borç batağına sürüklenip amatör kümeye kadar düşmesiyle, Malatya’ya kaybolan futbol heyecanını tekrar kazandırmak için Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenerek bugünlere getirilen sarı-siyahlı kulüp, geçen hafta sahasında Boluspor ile 1-1 berabere kalıp, sezonun bitmesine 1 hafta kala Süper Lig bileti almıştı. Malatya’da 11 yıl sonra yeniden Süper Lig heyecanı yaşanırken, Evkur Yeni Malatyaspor da bu başarıyı cumartesi günü deplasmanda Sivasspor’u yenerek şampiyonlukla taçlandırmak istiyor. TFF 1. Lig’in son haftasında deplasmanda takipçisi Sivasspor ile karşılaşacak olan sarı-siyahlılara şampiyonluk için beraberlik yetiyor.

İki komşu kentin karşılaşmasında lig şampiyonunun belirlenecek olması daha şimdiden gözleri hafta sonu oynanacak bu müsabakaya çevirdi.

Evkur Yeni Malatyaspor, Sivasspor maçı hazırlıkları yarın saat 17.00’da yapacağı antrenmanla başlayacak.

Bakmadan Geçme