Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin bugün kayısıda taban fiyatı açıklaması ile birlikte Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), TOBB Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş. (LİDAŞ) tarafından Malatya'da hayata geçirdiği ülkenin ilk kuru kayısı lisanslı deposunda kayısı alımına başladı.
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Kuru Kayısı Lisanslı Depoculuk ve Borsası Projesi'nin inşaatının tamamlanabilmesi için çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor.
Malatya'da inşaatı devam eden Kuru Kayısı Lisanslı Depoculuk ve Borsası 100 milyon TL'ye mal olacak.
Geçen yıl 253 milyon dolar ihracat ile Malatya ekonomisine ciddi katkı sağlayan kayısı, Mart ayında yapımı tamamlanacak olan Kuru Kayısı Lisanslı Depoculuk ile artık bir yatırım aracı haline de dönüşüyor.
AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, lisanslı depoculuk tesisleri tamamlandığı andan itibaren Toprak Mahsulleri Ofisi kayısı alımı yapmaya başlayacak” dedi.
Türkiye, kayısı pazarında tek söz sahibi olmak için stratejik bir hamle yaparak dünyanın ilk lisanslı kuru kayısı deposunun temeli, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından atıldı.
AK Parti Malatya Milletvekilleri Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı, Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ramazan Özcan ile birlikte 1.Organize Sanayi Bölgesi ilave alanında yapımı devam eden Kuru Kayısı Lisanslı Depoculuk inşaatında incelemelerde bulundu.
AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya kayısısı adına önemli bir yatırım olan Lisanslı Depoculuk Projesi'nin inşaatında yaptığı inceleme sonrası yaptığı açıklamada, "Lisanslı depoculuğun temeli atıldı. Malatya'mızın ekonomisine ciddi manada katkısı olacaktır. Üreticilerimizin ve kayısımızın bundan sonra daha rahat pazara erişim ulaşım ve maddi imkansızlıkların ortada kaldırılabileceği bir süreci beraberinde getirecek" dedi.
Malatya ekonomisinin can damarı olan kayısının geleceği için büyük önem arz eden Kuru Kayısı Lisanslı Depoculuk projesinin yapım ilahesinin sonuçlanmasının ardından yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı.
Malatya ekonomisinin can damarı olan kayısının geleceği için büyük önem arz eden Kuru Kayısı Lisanslı Depoculuk projesinin yapım ihalesi süreci tamamlandı ve ihaleyi kazanan yüklenici firma ile sözleşme imzalandı.
Tarım teknolojileri geliştiren Doktar'ın yaptığı Çiftçinin Nabzı 2019 araştırmasına göre, yüksek maliyet ve faiz ortamında geliri azalan çiftçinin banka ile çalışma, yatırım ve ekim alanını azalttığı, kooperatiflerin ise çiftçiye fayda sağlamakta yetersiz kaldığı belirlendi.
Fırat Kalkınma Ajansı(FKA) ile Malatya Ticaret Borsası arasında 2017 Cazibe Merkezleri Programı kapsamında desteklenecek olan projelerden biri olarak hayata geçirilen 'Kuru Kayısı Lisanslı Depoculuk Projesi' için ihale gerçekleştirildi. Borsa binasında yapılan ihaleye 8 firma katılırken, sonucun ilerleyen günlerde açıklanacağı belirtildi.
Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'i ziyaret ederek, yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulundu. Başkan Güder, 'Kayısı ortak paydamız' diyerek, kayısı için lisanslı depoculuğun önemli olduğunu söyledi.
MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Muharrem Poyraz, Kuru Kayısı Lisanslı Depoculuk Projesi'nin hayata geçirilmesinin Malatya açısından büyük bir önem arz ettiğini söyledi.
Malatya'ya kurulacak olan Kuru Kayısı Lisanslı Depoculuğu ile ilgili Malatya Ticaret Borsasında düzenlene toplantıda yönetmelikte bulunan bazı eksiklikler masaya yatırıldı.
Malatya Valisi Aydın Baruş Malatya Ticaret Borsası (MTB)'nı ziyaret etti. Vali Baruş, burada yaptığı konuşmada Lisanslı Depoculuk projesine destek vereceklerini söyledi.
Dünya kayısı başkenti Malatya'da kayısı üreticilerini yakından ilgilendiren Kuru kayısı lisanslı depoculuğu için imzalar atıldı.
Kayısının başkenti Malatya'da üreticilere önemli destekler sunacak olan Kuru Kayısı Lisanslı Depoculuk projesinde imzalar atıldı.
İnönü Üniversitesi Girişimcilik Topluluğu tarafından düzenlenen Lojistik Köy ve Lisanslı Depoculuk Çalıştayını değerlendiren MASTÖB Malatya Şube Başkanı Murat Cengiz, çalıştayda 40 yıldır atıl durumda bulunan Malatya Vagon Onarım Fabrikasının Lojistik Üs Merkezine dönüştürülebileceği sonucuna varıldığını söyleyerek, bunun Malatya için çok önemli bir kazanım olacağını ifade etti.
Malatya'da gerçekleştirilen Lojistik Üs ve Lisanslı Depoculuk Çalıştayında yıllardır atıl durumda olan Vagon Onarım Fabrikasının lojistik üs merkezine dönüştürülebileceği belirtildi.